Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадор Сем Фабрици ће посетити Алексинац и Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 12.02.2018.

Шеф Делегације Европске уније у Србији, Сем Фабрици, сутра ће први пут посетити Ниш и Алексинац, где ће се састати са градоначелником Булатовићем и председником општине Алексинац Станковићем и обићи пројекте које је финансирала Европска унија.

Амбасадор Сем Фабрици ће посетити Алексинац и Ниш

Шеф Делегације Европске уније (ЕУ) у Србији, амбасадор Сем Фабрици, сутра ће први пут посетити Ниш и Алексинац, где ће се састати са градоначелником Ниша Дарком Булатовићем и председником општине Алексинац Ненадом Станковићем и обићи  пројекте које је финансирала Европска унија у Нишу, као и пројекте у Алексинцу које Европска унија реализује у партнерству са Владом Швајцарске преко развојног програма Европски ПРОГРЕС.

Амбасадор Фабрици ће прво посетити Алексинац, где ће се сусрети са председником општине и том приликом присуствовати презентацији географског информационог система (ГИС), алата који омогућава општинама да прикупљају, обрађују и управљају просторним подацима и тако боље планирају развој, доносе одлуке и привлаче потенцијалне инвеститоре. Ово је и добар пример међуопштинске сарадње општина Алексинац и Мерошина које су заједнички спровеле овај пројекат вредан 150.000 евра.

У Алексинцу ће Шеф Делегације ЕУ такође посетити две предузетнице које су уз помоћ ЕУ и Владе Швајцарске покренуле своје пословање, Мају Остојић која води стоматолошку ординацију и Биљану Ђокић, власницу Поликлинке Натус.

Посету Нишу амбасадор Фабрици ће започети сусретом са градоначелником Ниша Дарком Булатовићем. Шеф Делегације и градоначелник ће присуствовати презентацији о ЕУ пројектима на територији Ниша припремљену од стране Канцеларија за локални економски развој. Амбасадор Фабрици ће обићи знаменитости Ниша и посетити археолошку поставку у Народном музеју у Нишу. ЕУ Инфо кутак у Нишу ће такође угостити амбасадора ЕУ и градоначелника Ниша који ће том приликом обићи изложбу "Дехуманизација" младог уметника Александра Марковића.

Посета Старт уп центру на Електронском факултету у Нишу која је део програма представља прву фазу Научно Технолошког парка коју је финансирала Влада Републике Србије. Европске инвестициона банка издвојила је 15.2 милиона евра за изградњу парка.

Амбасадор Фабрици ће током поподнева разговарати са грађанима Ниша на дебати „Питај ме било шта о ЕУ" коју организује по четврти пут Европски покрет у Србији и Европски покрет у Србији - Краљево у оквиру ЕУ пројекта "Европа за мене”. Учесници ће имати јединствену прилику да директно у разговору са амбасадором Фабрицијем сазнају више о новој Стратегији проширења ЕУ и могућностима да Србија постане чланица ЕУ 2025.

Нова економија

Коментара: 0


#   Ниш   Алексинац   ЕУ   Мерошина   Влада Републике Србије   Ненад Станковић   Дарко Булатовић   Канцеларија за локални економски развој   Европски Прогрес   Општина Алексинац   Биљана Ђокић   Европски покрет у Србији   Сем Фабрици   Маја Остојић
@Vlada_SR @DarkoBulatovic_ @EvropskiPokret @FabriziSem @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима