Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дан шпанске архитектуре у Нишу: Сусрет са креативношћу и визијама из Шпаније

rssBookmark and Share

Ниш 13.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Амбасада Шпаније у сарадњи са ЕУ инфо кутком Ниш и Друштвом архитеката Ниша организује Дане шпанске архитектуре у Нишу, који ће се одржати 17. априла 2024. године. Програм ће обухватити разноврсне догађаје посвећене савременој архитектури Шпаније, уз учешће признатих стручњака и уметника из овог поља.

Дан шпанске архитектуре у Нишу: Сусрет са креативношћу и визијама из Шпаније

Изложба "Архитектура у Шпанији у 21. веку: процват архитектуре кроз визуру Рикарда Сантонхе"

У Галерији Друштва архитеката Ниша, са почетком у 12 часова, биће отворена изложба фотографија Рикарда Сантонхе, која ће приказати савремене трендове у шпанској архитектури. Ова изложба, која је већ изазвала пажњу на међународној сцени, пружиће увид у естетику и функционалност архитектонских достигнућа у Шпанији.

Панел дискусија "Урбанизација и јавни простор: Увиди из Шпаније"

У Амфитеатру Грађевинско-архитектонског факултета, од 15 до 16:30 часова, одржаће се панел дискусија коју ће водити Хуан Антонио Марин Малаве, главни градски архитекта Малаге. Тема ће бити урбанизација и јавни простор, са фокусом на примере из Малаге. Предавање ће пружити увид у филозофију и методологију пројектовања јавног градског простора, као и анализу промена у урбаном пејзажу Малаге током последњих тридесет година.

Овај догађај представља јединствену прилику за размену искустава и учење о савременим приступима урбаном планирању и архитектури, како у Шпанији, тако и у Србији.

Улаз на све догађаје је слободан, а званични језик догађаја биће енглески.


#   Ниш   Шпанија   ЕУ Инфо Кутак Ниш   Архитектонски факултет   архитектура
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима