Јужна Србија Инфо

Нова набавка противградних ракета

rssBookmark and Share

Ниш 22.09.2014.

Управа за пољопривреду и завој села је хитним поступком јавне набавке, данас обезбедила и предате као донација Сектору за ванредне ситуације МУП-а Србије додатни контигент од 70 противградних ракета дугог домета.

Нова набавка противградних ракета

Набављени пројектили су одмах упућени на 10 противградних станица које врше одбрану од ове временске непогоде. Из буџета Града су у ову сврху опредељена додатна 2 милиона и 300 хиљада динара По речима начелника Управе Саше Стоиљковића, Град је морао да набави додатну количину ракета, јер су претходно купљене у потпуности искоришћене приликом недавног жестоког дејствовања противградне службе.

На овај начин обезбедићемо минимум заштите наших пољопривредника али и осталих становника на територији Ниша, мада је једина права заштита осигурање имовине и усева.

"Због тога апелујем још једном на све пољопривредне произвођаче да осигурају своја газдинства, тим пре што ове године Управа за пољопривреду и развој села субвенционише полисе осигурања за усеве, плодове, вишегодишње засаде, расаднике и животиње“, изјавио је Стоиљковић.

 

Коментара: 0


#   Ниш   град   ракете   противградна заштита   Управа за пољопривреду
@


 


[ Додај коментар ]