Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нове градске мере: Затварају су робне пијаце, превоз у три временска циклуса

rssBookmark and Share

Ниш 18.03.2020. Јужна Србија Инфо

Нишки Штаб за ванредне ситуације донео је нове мере. Градски обављаће се само у одређеним деловима дана, а наложено је хитно затварање ОТЦ и робне пијаце код Тврђаве.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на територији целе Републике Србије („Службени гласник РС“, број 29/2020) од 15.03.2020. године, на основу члана 9. Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији Града Ниша („Службени лист Града Ниша“ бр 38/11) Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша, на основу оцене и процене тренутне епидемиолошке ситуације у граду Нишу, а на седници одржаној 18.03.2020. године, доноси:

Н А Р Е Д Б У

Да сви председници Градских општина са својих званичних мејлова свакодневно шаљу извештаје о стању на њиховом терену и исте достављају на мејл координатору на нивоу Града Проф. др Жарку Ранковићу и сарадницима на следеће мејл адресе: Zarko.Rankovic@gu.ni.rs, stmarko@gu.ni.rs, snemanja@gu.ni.rs

Налаже се Градској управи, Јавним комуналним предузећима и Установама којима је Град оснивач као и свим основним, средњим школама и факултетима да направе спискове са свим возилима и возачима који ће бити на располагању Градском штабу за ванредне ситуације Града Ниша.

Налаже се Институту за јавно здравље Ниш да изврши дезинфекцију свих пијаца на територији Града Ниша (Тврђава, Палилула, Криве ливаде, Бубањ, Дурлан, Ћеле Кула, Ратко Јовић, Нишка Бања, Девети Мај, Делијски вис, Брзи Брод, Пантелеј, ОТЦ и Цветна пијаца). Дезинфекција ће се вршити 18.03.2020. године.

Налаже се ЈКП „Дирекција за јавни превоз“ Града Ниша да се дана 18.03.2020. године јавни превоз организује на следећи начин, због нових ванредних мера, тако што ће последњи поласци бити око 18:00, након тога се јавни превоз обуставља до 21:00 где ће бити настављен и трајаће до 23:30 и служиће искључиво за превоз радника који се враћају из друге смене и радника који иду у трећу смену.

Налаже се ЈКП „Дирекција за јавни превоз“ Града Ниша да ће превоз од 19.03.2020. године бити организован тако што ће се примењивати летњи ред вожње с тим што ће поласци бити од 05:00-08:00, 14.00-17:00 и 21:00-23:30 док ће се последњи полазак користити искључиво за превоз радника који се враћају из друге смене и радника који иду у трећу смену.

Налаже се свим компанијама или организацијама које имају рад у трећој смени или рад у другој смени након 20:00 да воде потпуну евиденцију (спискове) људи који раде у терминима између 20:00 и 5:00 сати ујутру.

Налаже се Градској управи-Секретаријату за финансије да хитно обезбеди 10 милиона динара Градској организацији „Црвени Крст“ Ниш у циљу набавке артикала, хране и хигијене за социјално угрожено становништво.

Налаже се хитно затварање робне пијаце на ОТЦ-у и робне пијаце код тврђаве лево од стамбол капије.
 

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА НИША

КОМАНДАНТ

Дарко Булатовић


#   Ниш   Дарко Булатовић   Ћеле кула   штаб за ванредне ситуације   Коронавирус
@DarkoBulatovic_ @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима