Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворена приградска станица у Нишу

rssBookmark and Share

05.11.2013. Стефан Радовић

На Аутобуској станици "Ниш-експреса" отворена је приградска станица кроз коју дневно прође око 35.000 путника.

Отворена приградска станица у Нишу

Тиме јој је враћена ранија функција и повећана безбедност саобраћаја на Булевару "12. фебрауара".

Градоначелник Ниша Зоран Перишић рекао је да отварање приградске станице представља почетак регулисања јавног градског превоза на квалитетнији начин и подсетио да је у току јавна набавка га градски превоз у наредних пет година.

Дирекција за јавни превоз града закупила је део аутобуске станице са које ће кретати аутобуси у приградском саобраћају за 150.000 динара месечно.

Аутобуси у приградском саобраћају су раније кретали са коловоза на Булевару "12. фебрура" чиме је била у великој мери угрожена безбедност саобраћаја на том делу саобраћајнице.

На приградској станици опремљен је простор за раднике Дирекције за јавни превоз, као и места за шалтерску службу, возаче и чекаоницу.

Директор "Ниш-експреса" Зоран Јовановић је подсетио да је приградској станици враћена ранија функција која је прекинута пре седам година.

Он је напоменуо да је град на правилан начин сагледао потребу регулисања полазака у приградском саобраћају, као и да ће "Ниш-експрес" својим искуством и знањем у организовању саобраћаја доприносити бољем превозу путника на том подручју.

Коментара: 0


#   Зоран Перишић   Зоран Јовановић   градски превоз   Дирекција за јавни превоз   Јавна набавка
@ProfdrPerisic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима