Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ове недеље "паклено", до 39 степени

rssBookmark and Share

Ниш 21.06.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Meтеоролог Недељко Тодоровић каже за РТС да ће наредних седам до десет дана у Србији бити топло, са температурама до 39 степени. Те промене су, каже, карактеристика наше климе. У Нишу до 38 степени.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Недељко Тодоровић је, гостујући у Јутарњем програму, рекао да пре седам дана максимална температура није достигла ни 20 степени, а сада је виша за скоро 15 степени.

Те промене су, каже, карактеристика наше климе.

"Наредних седам до 10 дана право летње време, најтоплији дан биће четвртак са максималном температуром између 35 и 38 степени, а на истоку и до 39", истакао је метеоролог.

Према његовим речима, у петак и суботу доћи ће до благог пада температуре. Прогнозира се око 32-33 степена. Такво време очекује се и после викенда.

У појединим местима данас се очекују пљускови.

Пред нама топло лето 

Према речима метеоролога, у јулу ће бити топло летње време. Читаво лето ће, каже Тодоровић, бити топлије од просека са мање падавима.

"Ове године, већ у јуну, имамо мањак падавина, у Београду је досад пала трећина просечне количине падавина, до краја месеца је тај тренд. Тако вероватно у јулу. Пљускови имају ту особину да за пола сата-сат негде падне и полумесечна и месечна количина падавина", наводи Тодоровић.

Метеоролог саветује грађане да не буду на сунцу цео дан и да се држе хладовине.


#   Ниш   РХМЗ   топло   Сунце   тропско
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима