Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Расписан конкурс за школовање будућих полицајаца

rssBookmark and Share

03.04.2023.

Отворен је конкурс за упис 210 ученика у први разред Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ у Сремској Каменици за школску 2023/2024. годину

Расписан конкурс за школовање будућих полицајаца

Одлуком Владе Републике Србије од 19. јануара 2023. године, основана је Средња школа унутрашњих послова "Јаков Ненадовић“ у Сремској Каменици. Такође, Одлуком Владе Школа је одређена као школа од посебног интереса за Републику Србију. Школа ће обављати делатност у области средњег образовања и васпитања, а будући ученици Средње школе унутрашњих послова ће се школовати за образовни профил полицајац, у трајању од четири године.

Министарство унутрашњих послова ће ученицима уписаним у Школу обезбедити смештај и исхрану у интернату, уџбенике, школски прибор, одећу, обућу и другу опрему неопходну за боравак у Школи.

Упис у Средњу школу унутрашњих послова вршиће се на основу конкурса који ће бити објављен на интернет страници Министарства просвете, Министарства унутрашњих послова и Средње школе унутрашњих послова.

Последња генерација некадашње Средње школе унутрашњих послова завршила је школовање 2009. године, тако да ћемо поново, после 18 година имати конкурс и пријем ученика у СШУП. Планирано је да конкурс буде расписан 3. априла ове године.

Пријаву на конкурс родитељ, односно други законски заступник кандидата подноси на обрасцу пријаве, уз осталу документацију у полицијској станици по месту пребивалишта, или непосредно у Средњој школи унутрашњих послова, (образац се може добити у полицијској станици или преузети са интернет адресе www.ssup.edu.rs).

Право учешћа на конкурсу има кандидата који испуњава следеће услове:

  • има држављанство Републике Србије; 
  • има пријављено пребивалиште на територији Републике Србије, најмање годину дана непрекидно пре дана подношења пријаве на конкурс за упис у школу; 
  • има мање од 17 година почев од 1. септембра школске године у којој уписује први разред школе (кандидати који су рођени после 31. августа 2006. године);
  • да се против кандидата не води кривични поступак, односно да му није изречена васпитна мера или казна малолетничког затвора;
  • да испуњава критеријуме здравствене, психолошке и физичке способности и безбедносне услове, за стицање образовања.
  •  

Кандидат који се пријави на конкурс, уколико испуњава услове предвиђене конкурсом, биће позван у Средњу школу унутрашњих послова на пријемни испит.


#   полиција   МУП РС   конкурс   средње школе
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима