Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велики прилив возила у Србију, на појединим граничним прелазима вишесатна чекања

rssBookmark and Share

Прешево 13.07.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Нови талас туриста и радника из западноевропских земаља стигао је до граница Србије. На излазу из Србије ка Северној Македонији су гужве, али нема застоја. На улаз у Србију из Мађарске, на прелазу Реске-Хоргош, чека се до четири сата. Колона возила је дуга два километра.

Прешево, излаз уз Србије 13.јул 2019.
Прешево, излаз уз Србије 13.јул 2019.

Код Прешева, чека се и на улазу и на излазу из земље. Задржавање је око 30 минута. Возила из правца Северне Македоније пролазе у пет трака, а у супротном правцу отворено је шест.

У току дана и до краја викенда у Граничној полицији очекују интензивнији саобраћај у оба правца, али не и задржавања дужа од 40 минута.

На граничном прелазу Градина гужве има на излазу из земље, а возила се задржавају до пола сата.

Велики прилив возила се бележи на Хоргошу, где гранична полиција и цариници раде максималним капацитетом.

Свих шест улазних трака за путничке аутомобиле су отворене за пријем путника, а отворене су и две линије са супротне стране прелаза.

Задржавања су око од 45 до 60 минута. Међутим, да би се стигло до граничног прелаза Хоргош, односно изашло из Мађарске, чека се и до три сата. Колона возила је дуга око два километра.

И на Хоргошу 2, Келебији и Бачким виноградима бележе се задржавања, па се саветује коришћење алтернативних прелаза.

Гужве су и на прелазу Батровци, али нема застоја. Возачи чекају десетак минута да изађу из Србије, док се са друге стране, на Бајакову, чека пола сата на излаз из Хрватске.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције, путничка возила се на прелазу Гостун задржавају око сат времена на излазу из земље, док се на улаз из Црне Горе у Србију чека око 30 минута.

Највеће гужве на том прелазу претходних година биле су ноћу, за викенд у другој половини јула и првој августа, па се гужве на Гостуну тек очекују.

Возачима се саветује и коришћење алтернативног прелаза Јабука, где је мање аутомобила, а аутобуси и камиони ретко саобраћају. 

Коментара: 0


#   полиција   Прешево   саобраћај   АМСС   Гранични прелаз   гранична полиција
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима