Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veliki priliv vozila u Srbiju, na pojedinim graničnim prelazima višesatna čekanja

rssBookmark and Share

Preševo 13.07.2019. RTS, Južna Srbija Info

Novi talas turista i radnika iz zapadnoevropskih zemalja stigao je do granica Srbije. Na izlazu iz Srbije ka Severnoj Makedoniji su gužve, ali nema zastoja. Na ulaz u Srbiju iz Mađarske, na prelazu Reske-Horgoš, čeka se do četiri sata. Kolona vozila je duga dva kilometra.

Preševo, izlaz uz Srbije 13.jul 2019.
Preševo, izlaz uz Srbije 13.jul 2019.

Kod Preševa, čeka se i na ulazu i na izlazu iz zemlje. Zadržavanje je oko 30 minuta. Vozila iz pravca Severne Makedonije prolaze u pet traka, a u suprotnom pravcu otvoreno je šest.

U toku dana i do kraja vikenda u Graničnoj policiji očekuju intenzivniji saobraćaj u oba pravca, ali ne i zadržavanja duža od 40 minuta.

Na graničnom prelazu Gradina gužve ima na izlazu iz zemlje, a vozila se zadržavaju do pola sata.

Veliki priliv vozila se beleži na Horgošu, gde granična policija i carinici rade maksimalnim kapacitetom.

Svih šest ulaznih traka za putničke automobile su otvorene za prijem putnika, a otvorene su i dve linije sa suprotne strane prelaza.

Zadržavanja su oko od 45 do 60 minuta. Međutim, da bi se stiglo do graničnog prelaza Horgoš, odnosno izašlo iz Mađarske, čeka se i do tri sata. Kolona vozila je duga oko dva kilometra.

I na Horgošu 2, Kelebiji i Bačkim vinogradima beleže se zadržavanja, pa se savetuje korišćenje alternativnih prelaza.

Gužve su i na prelazu Batrovci, ali nema zastoja. Vozači čekaju desetak minuta da izađu iz Srbije, dok se sa druge strane, na Bajakovu, čeka pola sata na izlaz iz Hrvatske.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, putnička vozila se na prelazu Gostun zadržavaju oko sat vremena na izlazu iz zemlje, dok se na ulaz iz Crne Gore u Srbiju čeka oko 30 minuta.

Najveće gužve na tom prelazu prethodnih godina bile su noću, za vikend u drugoj polovini jula i prvoj avgusta, pa se gužve na Gostunu tek očekuju.

Vozačima se savetuje i korišćenje alternativnog prelaza Jabuka, gde je manje automobila, a autobusi i kamioni retko saobraćaju. 

Komentara: 0


#   policija   Preševo   saobraćaj   AMSS   Granični prelaz   granična policija
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}