Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вежба Одељења за ванредне ситуације у лесковачком "Водоводу"

rssBookmark and Share

Лесковац 28.03.2018. Јужна Србија Инфо

На локацији фабрике воде у Горини Одељење за ванредне ситуације у Лесковцу, данас је извело техничку вежбу на интервенцији са опасним материјама у магацину за хлор у фабрици воде у Горини, у сарадњи са стручно оспособљеним радницима ЈКП Водовод Лесковац.

Вежба Одељења за ванредне ситуације у лесковачком "Водоводу"

Вежба се састојала у томе да припадници ватрогасне јединице адекватно и брзо одреагују након хаварије у магацину за хлор.

Командир ватрогасно спасилачке јединице Саша Јовановић за време извођења вежбе објашњавао поступак

„Замисао вежбе је да је дошло до техничког квара на помоћним вентилима у Фабрици воде и да је хлор кренуо да цури. Заштитни системи су на време реаговали и алармирали, изврешена је евакуација запослених, а по доласку Ватрогасне спасилачке јединице ватрогасци опремљени оделима за заштиту од опасних материја извршили су затварање главног вентила и тиме сперичили цурење. Затим је воденом маглом оборена хлорна пара која се за то време формирала, чиме је неутрализована опасност. Након свега, извршена је деконтаминација заштитних одела”, објашњавао је Јовановић.

Вежби су присуствовали градоначелник Лесковца Горан Цветановић, директорка ЈКП "Водовод" Косара Илић, градски већник Дејан Цакић, начелник Сектора за ванредне ситуације Ивица Ранђеловић.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   Саша Јовановић   вежба   Градски већник   сектор за ванредне ситуације   Дејан Цакић   Косара Илић   деконтаминација   ЈКП Водовод Лесковац   Фабрика воде Горина
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима