Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vežba Odeljenja za vanredne situacije u leskovačkom "Vodovodu"

rssBookmark and Share

Leskovac 28.03.2018. Južna Srbija Info

Na lokaciji fabrike vode u Gorini Odeljenje za vanredne situacije u Leskovcu, danas je izvelo tehničku vežbu na intervenciji sa opasnim materijama u magacinu za hlor u fabrici vode u Gorini, u saradnji sa stručno osposobljenim radnicima JKP Vodovod Leskovac.

Vežba Odeljenja za vanredne situacije u leskovačkom "Vodovodu"

Vežba se sastojala u tome da pripadnici vatrogasne jedinice adekvatno i brzo odreaguju nakon havarije u magacinu za hlor.

Komandir vatrogasno spasilačke jedinice Saša Jovanović za vreme izvođenja vežbe objašnjavao postupak

„Zamisao vežbe je da je došlo do tehničkog kvara na pomoćnim ventilima u Fabrici vode i da je hlor krenuo da curi. Zaštitni sistemi su na vreme reagovali i alarmirali, izvrešena je evakuacija zaposlenih, a po dolasku Vatrogasne spasilačke jedinice vatrogasci opremljeni odelima za zaštitu od opasnih materija izvršili su zatvaranje glavnog ventila i time speričili curenje. Zatim je vodenom maglom oborena hlorna para koja se za to vreme formirala, čime je neutralizovana opasnost. Nakon svega, izvršena je dekontaminacija zaštitnih odela”, objašnjavao je Jovanović.

Vežbi su prisustvovali gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, direktorka JKP "Vodovod" Kosara Ilić, gradski većnik Dejan Cakić, načelnik Sektora za vanredne situacije Ivica Ranđelović.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Saša Jovanović   vežba   Gradski većnik   sektor za vanredne situacije   Dejan Cakić   Kosara Ilić   dekontaminacija   JKP Vodovod Leskovac   Fabrika vode Gorina
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}