Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Cvetanović u poseti makedonskom gradu Kočani

rssBookmark and Share

Leskovac 13.06.2017. Južna Srbija Info

Delegacija grada Leskovca na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem posetila je makedonski grad Kočani gde se susrela sa gradonačelnikom Ratkom Dimitrovskim i direktorima komunalnih preduzeća u Kočanima, Vinici i Makedonskoj Kamenici.

Cvetanović u poseti makedonskom gradu Kočani

Cilj posete je saradnja u oblasti komunalne infrastrukture uz razmenu iskustava i primera dobre prakse.

Na sastanku su dva gradonačelnika razmenila iskustva nekoliko zajedničkih projekata, uključujući izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i regionalne deponije za upravljanje čvrstim otpadom.

" U Leskovcu je već završeno postrojenje za tretman otpadnih voda, a oni imaju regionalnu deponiju za upravljanje čvrstim otpadom. Njihova iskustva su dragocena za grad Kočani i region - rekao je gradonačelnik Dimitrovski.

"Pored prijateljske saradnje vezuju nas i zajednički projekti. Pre desetak dana sam bio delegat Republike Srbije u Beču i tom prilikom govorio o našoj fabrici za prečišćavanje otpadnih voda  u koju je Evropska unija uložila 10,5 miliona evra. Mi smo ovde da razmenjujemo iskustva i iz drugih oblasti društvenog života - rekao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Gradonačelnik Leskovca , direktorka JKP "Vodovod" Kosara Ilić i pomoćnik direktora leskovačkog "Vodovoda" Staniša Ristić susreli su se i sa Darkom Mitevskim, gradonačelnikom Makedonske Kamenice i Emilom Dončevim, gradonačelnikom Vinice. 


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Makedonija   Kosara Ilić   prečišćavanje   Kočani
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima