Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica
Оглас је истекао или не постоји

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије

Вулин: Први пут после 50 година покренута велика реконструкција Војне болнице у НишуТрадиционални турнир у баскету "3x3" у НишуОтворен још један вртић у НишуОгромна штета: Због обилних падавина проглашена ванредна ситуација у делу куршумлијске општинеСледи братимљене и конкретна сарадња, након успешне посете Нишавског округа, регији ВолвиШто јужније то разиграније: Танго фестивал у НишуНиш: Социјална инклузија, запошљавање и побољшање живота социјално осетљивих категорија


Јутро магловито са слабом кишом, минимална температура од 12 до 14°Ц, максимална дневна од 26 до 29°Ц. У Нишу до 27 степени.
Цариници су у сарадњи са полицијом 24. маја 2018. године, на излазу граничног прелаза Градина, спречили кријумчарење скоро 3.000 паклица цигарета које је возач крио у специјално израђеном бункеру у поду аутомобила.
Тито, партија, омладина, акција, штафете и слетови били су обележја једног од највећих празника старе Југославије. Старији - присетите се, а млађи - сазнајте како смо некада славили овај дан и откуд штафета…
Демократска странка у Нишу обележила је страначку славу Ђурдјевдан, а председник Градског одбора ДС, Миодраг Станковић оценио је на прослави, да од 1990 године и обнављања рада ДС-а не постоји ништа добро што је учињено у Србији, а да то нису водиле демократе.
Ученичка компанија коју воде ђаци Економске школе у Нишу од нове године Немцима је продала два шлепера органски сертификованог чаја.
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу за 26. мај 2018. године.
Нишка јавност је навикла да у протекле четири године, посебно у прошле године из Туристичке организације Ниш, стижу само лепе вести кад се ради о туристичком промету, посетиоцима, о броју ноћења, боравку туриста генерално.
Градски шаховски савез Ниша, у сарадњи са хотелом „Зелени Вир“, организује Међународни шаховски фестивал „ОПЕН НИШ 2018“ 26. 6. - 4. 7. 2018. Хотел „Зелени Вир“
Нишка црквена певачка дружина ''Бранко'' је по други пут у свом дугом трајању од више од 130 година, у недељу 20. маја посетила Софију и Митрополију софијску и одржала посећен концерт у најужем центру овог града, у храму Свете Недеље.
Након отварања нова операционе сале у Одељењу за хируршке болести Војне болнице у Нишу, министар одбране Акесандар Вулин изјавио је чак после 50 година покренута велика рекоснтрукација те здравствене установе и да је потпуна обнова и опремање за сада само две операцине сале, само почетак.
У Тврђави ће од 29.05.до 31.05, као увертира за обележавање славе Града Ниша Свети Цар Константин и царица Јелена, бити одржан први евергрин фестивал. Прог дана фестивала, са почетком у 13.00 часова у Павиљону, биће одржана трибина на тему „Стварање младих аутора“ коју ће водити директор ПГП-а Владимир Граић.
Јавно комунално предузеће „Комуналац“ уредило је капелу на Светоилијском гробљу. Замењена је столарија, плочице и сви унутрашњи елементи у капели.
По оцени академика Дејана Поповића, могућност за запошљавањем преко 20.000 људи у ИТ сектору је фама
Женама у Нишу некада је био циљ да се остваре у улози мајке, или добре сестре, тетке, иако нису имале право гласа, "држале" су породицу на окупу и бринуле о деци и својим ближњима.