Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Како направити најбољи избор веб хостинга?

Bookmark and Share

28.05.2014. Vladimir Ciplic

Избор веб хостинг многи упоређују са избором аутомобила, где цена говори много о квалитету а од Ваших могућности зависи да ли ћете се на крају возити у Фићи или у Ферарију. Иако у последње време, многе веб хостинг компаније нуде бесплатну хостинг услугу, знајте да уз њу иду и ваше странице које ће постати праћене многим рекламним садржајима.

Како направити најбољи избор веб хостинга?

Бесплатан хостинг у смислу протока и простора којим бисте располагали, такође доноси многа ограничења а могуће је и да у једном тренутку схватите да нема система подршке  или је јако лош. Ако желите да Ваш сајт водите на озбиљан начин и ако путем њега желите да зарадите, једина исправна одлука је закуп веб хостинга.

У случају да имате сајт који не захтева богат садржај, који је подложан редовном мењању података, хостинг Вам можда и неће бити тако важна ставка. Али, ако на пример поседујете више веб сајтова које је потребно редовно ажурирати  обратите пажњу на то какав ћете Контрол Панел имати на располагању.

Важно је на време сазнати које опције има  и какве могућности нуди. Иако већина фирми која се бави хостингом, има квалитетне Контрол Панеле, са доста опција, може се десити да баш нема оне опције, или није одговарајућег квалитета, која Вам је најпотребнија и коју ћете највише користити.
Због тога на почетку разјасните шта Вам је потребно, јер се може десити да закупите хостинг, а онда се испостави да недостаје управо оно што Вам највише треба.

Тако на пример може да се деси да на сајту имате могућност регистрације корисника којима желите да  шаљете њузлетер-е.  Проблем наступа када сазнате да веб хостинг пакет који сте платили има ограничење од 100 е-маилова или 50 маилова по сату и када ћете због непромишљености улудо потрошити много времена или просто одустати од операција.

Не одлучујте се за било који хостинг пакет на брзину и без детаљног увида у понуду тог пакета. Можда постоји и неки маркетиншки трик за одвлачење пажње, како не бисте стекли увид у рецимо нека ограничења одређеног пакета.

Промена хостинг-а

Пре дефинитивне одлуке, препоручује се и да се добро распитате о томе шта би могло да се деси ако у једном тренутку хоћете да промените провајдера. Промена хостинг фирме или прелазак на јачи пакет, може узроковати брдо проблема. Вероватно у моменту куповине хост пакета баш и не мислите на то да ћете једног дана желети да мењате хостинг,  али то се врло често дешава.
Најгоре што може да Вам се деси је да постављате сајт из почетка .
Зато је важно да компанија коју сте изабрали има опцију за лаку и “безболну” надоградњу у случају да се Ваш сајт брзо развија, има много више посетиоца него што сте очекивали, и тако превазиђе капацитете тренутно активног хост пакета.

Квалитетна подршка, повољност и  трансфер пакета без непријатних изненађења, управо су предности због којих је избор “Нинет хостинг-а”  више него препоручљив.

Перформансе и стабилност

Стабилност и перформансе сервер за хостинг сервера имају велики значај за сајт, нарочито ако желите да радите на квалитету и реномеу и придобијете веће поверење посетилаца.  Недоступност сајта, проблем код учитавања, или спорост, гаранција су за смањење броја посетилаца.  Врло је могуће да ће Ваши потенцијални посетиоци убрзо завршити на неком конкурентском сајту, а то сигурно не желите.

Још једна битна ствар у вези  са претраживачима је Ваша позиција на пример на Гооглу. Претраживачи  при рангирању користе и  принцип  стабилности и перформансе сервера, па ћете тако добити негативне поене и бити кажњени при следећем претраживању ако Вам је сајт недоступан или успорен.
Како бисте одабрали компанију за хостинг са којом нећете имати проблема , препоручљиво је и да потражите савете и питате за савет оне који  са тим већ имају искуства.

Ако веб хостинг подршка омогућава Ауто инсталлер опцију, то значи да ће Вам бити лакше јер  не морате бити стручни у смислу програмирања и израде веб страница. Могуће је и да веб хостинг фирма нуди ову услугу бесплатно, што углавном није случај са компанијама у нашој земљи, бар за сада.

Коментара: 0


#   интернет
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима