Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пет предности роло завеса

Bookmark and Share

16.08.2018. Никола Стојановић

Завесе на нашем дому можемо да мењамо често. Неки људи су наквикли на традиционалне безе завесе и онда се не померају из тог оквира.

zavese
zavese

Завесе на нашем дому можемо да мењамо често. Неки људи су наквикли на традиционалне безе завесе и онда се не померају из тог оквира. Мењају их новим белим завесама када треба да оперу старе, али од стила не беже. Ако сте ви решили да мало промените и освежите изглед вашег стана имајући у виду и завесе, онда сте на правом месту. У овом тексту говоримо о роло завесама, које су из године у годину, из сезоне у сезону све популарније. Све је више оних који желе да њихов дом красе роло завесе. Да бисте знали које завесе ће бити део вашег дома, онда треба и да знате одређене карактеристике, односно предности сваке врсте завеса. Ово су предности роло завеса:

Практичност роло завеса

Роло завесе у заправо "3у1" производ. То значи да штите од сунца, али у исто време допуштају да светлост буде у вашем стану. Трећа предност је то што нико са стране не може видети кроз њих. Да, заиста лекују невероватно. Због тога и влада мишљење да су оне најпрактичнија врста завеса која постоје. Поред тога цена роло завесе је веома приступачна у односу на њихову корисност. То није случај са другим завесама. Неке завесе су ту само да би наш ентеријер учиниле лепшим, али оне не штите од сунца. Са друге стране јако је тешко наћи завесе које су непровидне и које чувају вашу приватност. То управо са сигурношћу раде роло завесе. 

Израда роло завеса по мери

Баш по вашим мерама, односно мерама вашег прозора се израђују роло завесе. То је друга предност, која многима одговара. Добро је то да знате зато што онда не морате да бринете о томе да ли ће се уклопити. Било да роло завесе постављате у ваше приватне просторије, односно у дом или било да их постављате у пословне просторије, заиста нећете имати проблем са проналажењем праве величине, јер величину одређујете према вашим тренутним потребама. Лако и брзо се израђују, једноставно се монтирају, а још једноставније користе.

Могућност сопственог дизајна

Ако сте мислили да постоје само тамније и светлије роло завесе  онда грешите. Постоји много врста роло завеса и њихов избор се практично повећава из месеца у месец. Тачно је да до пре неколико година није постојао тако велики избор роло завеса, али сада је и очекивано да избор расте, јер се роло завесе веома траже, а такође се произвођачи труде да задовоље интересе купаца. Када су већ тако практичне, зашто онда не би биле и естетски прихватљиве? 

Управљање роло завесама помоћу даљинског управљача

Одређен врсте роло завеса могу да имају и овај механизам, неке и не морају, то зависи од ваших жеља. Међутим, систем спуштања и подизања роло завеса на даљински управљач делује као луксуз, али заправо то није. Имате прилику да ову опцију имате и у вашем дому. 

Не упијају дим и прашину

Још једна јако важна предност јесте то што роло завеса неће упијати мирисе и неће сакупљати непотребну прашину. То значи да се роло завесе много лако одржавају. Ову предност неки сматрају и најважнијом, јер је и поента да не потрошите много времена на сређивање завеса, зато што је поента да их не перете на сваких седам дана, већ да можете лако да их одржавате и чистите на врло једноставне начине на сваких недељу дана, а оне неће мењати боје и неће упијати било какве мирисе. 

Коментара: 0


#   ентеријер  роло завесе
@
[ Додај коментар ]