Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Телефон вам је упао у воду?! Ево како да га спасите

Bookmark and Share

29.03.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Већина мобилних телефона није водоотпорна, па тако било какав контакт са водом може трајно оштетити уређај. Уколико се деси да вам уређај упадне у воду или га полијете течношћу, не мора да значи да је то његов крај, али морате правилно одреаговати.

Телефон вам је упао у воду?! Ево како да га спасите

Прва ствар коју би обавезно требало да урадите јесте да га што брже искључите. Циљ је да не дође до кратког споја када вода допре до најостељивијих делова. Обришите кућиште пешкиром и додатно обратите пажњу на све отворе, звучнике и микрофон. Након тога га отворите, одвојите батерију, СИМ картицу и осушите их.

Када сте то завршили, најбоље је телефон ставити у неку торбу, прекрити је кесицама које скупљају влагу, и оставити га да тако стоји наредна 72 сата. Ове кесице се најчешће налазе у кутијама са обућом, па их следећи пут кад обнављате ваш ципеларник сачувајте, за сваки случај.

Након три дана укључите телефон. Наравно, исход зависи од тога колико сте били брзи и да ли сте имали среће да вода није изазвала кратак спој.

Битно је да знате да иако сте успели да повратите телефон, постоји могућност да ће делови кородирати временом. Уколико уређај годину дана касније полако почне да се квари знаћете од чега је.

Чак и уколико је у гаранцији, оштећења изазвана водом не потпадају под њену заштиту. Сваки мобилни телефон има индикатор који у додиру са водом мења боју, па сервисери увек виде шта је изазвало квар. Предлажемо вам да запамтите ове савете како би уколико вам се ово деси, знали како да правилно одреагујете и спасите свој телефон од пропасти.

Коментара: 0


#   вода   мобилни
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима