Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

16 медаља за КБС Наисус на Астерикс КУП-у

rssBookmark and Share

30.05.2016. Јужна Србија Инфо

Протеклог викенда одржан је Астерикс КУП, на коме је КБС "Наисус" наступио са девет такмичара и вратио се са 16 одличја - 10 златних, 2 сребрних и 4 бронзана.

16 медаља за КБС Наисус на Астерикс КУП-у

Након државног првенства за најмлађе, уследио је успешан викенд у Београду (СЦ Бањица, 14.мај 2016.год.), где се одржало традиционално такмичење под називом Трофеј Београда, и окупило преко 350 такмичара из 9 земаља. КБС Наисус је наступио са четири такмичара и освојио 3 сребрне и једну бронзану медаљу.

- Иако мањи одазив него ли ранијих година, није нити најмање умањио квалитет такмичења, нити јубилеје које ова година носи за главног организатора Љубишу Ракића и његовог брата Небојшу. Наш клуб је наступио у комбинованом саставу. Са једне стране под именом клуба такмичили су се Никола Крстић и Урош Митровић, док су у Тиму Ниша наступили Вук Манић и Немања Петровић. Урош је у веома јакој конкуренцији успео да се домогне бронзане медаље, док су остала тројица поменутих освојили сребрне. - рекао је први човек КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

После пуних 18 година а након Балканског шампионата 1998.год., у Нишу је одржано међународно такмичење у организацији ТК Астерикса - 1. Астерикс КУП. Том приликом одазвало се 475 такмичара из 55 клубова пореклом из 7 земаља - Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Грчке, Македоније, Републике Српске и наравно, Србије.

- Презадовољни смо завршеним турниром а посебно услед задовољних пријатеља из Грчке, Бугарске и Македоније, који су чинили велику већину такмичара. Најава грчких тренера да ће догодине доћи са чак 200-250 такмичара нас радује али и обавезује на још квалитетнију организацију. Овом приликом се захваљујемо свим учесницима - тренерима, такмичарима, спонзорима, али и судијској организацији на челу са Дејаном Живковићем, који су били похваљени својим професионализмом и објективношћу. - рекао је један од организатора - Владан Никодијевић.

Чланови КБС Наисус-а на Астерикс КУП-у окитили су се са чак 16 медаља - 10 златних, 2 сребрних и 4 бронзане.

р.бр.такмичарконкуренцијауспех
1.Немања Митровићсениор -80кг3.место
2.Јана Петровићпионир -36кг3.место
3.Вук Манићпионир -29кг1.место
4.Милутин Станковићпионир -23кг2.место
пионир појединачно1.место
5.Дуња Станковићпионир појединачно3.место
пионирски тим1.место
6.Јелена Стевановићпионир појединачно3.место
пионирски тим1.место
7.Маша Ничићпионир појединачно2.место
пионирски тим1.место
пионирски пар1.место
8.Вук Павичићпионир појединачно1.место
пионирски пар1. место
9.Урош Митровићјуниор појединачно1. место
јуниор слободни стил1. место

- Поред прегршт медаља освојених на овом турниру, освојен је и пехар за 2.место у екипном пласману у формама. Овакав успех представља добру увертиру за предстојећи викенд када се у Београду одржава Техничко првенство Србије. Надам се да ће и тражена финансијска помоћ од стране ГО Медијана доћи на време, како би цео планирани тим отишао а сигуран сам да се нећемо вратити погнуте главе. - завршио је Небојша Анђелковић - председник КБС Наисус-а.
 


#   Наисус КБС   златне медаље   Урош Митровић   Небојша Анђелковић   борилачки спортови   Првенство Србије   Вук Манић   Немања Митровић   Никола Крстић     Владан Никодијевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима