Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шест медаља за КБС "Наисус" у Бугарској

rssBookmark and Share

Македонија 14.01.2016. Јужна Србија Инфо

Након семинара Yong Beom Kang-а у Београду, у Велинграду је одржан 2.Теквондо форум на коме су једини српски учесници били чланови КБС Наисус-а те поред научених иновација успели да се оките са 6 медаља - 2 златне, 3 сребрне и 1 бронзану.

Шест медаља за КБС "Наисус" у Бугарској

Пред сам крај календарске 2015.године чланови КБС Наисус-а учествовали су на Yong Beom Kang семинару у Београду 26.-27.децембра. Том приликом мајсторство  имали су прилику да виде Вук Манић, Урош Митровић и Немања Митровић на челу са Небојшом Анђелковићем. Повезаност дисања и покрета сваке технике, било да се она користи у формама, борбама или самоодбрани, учесници семинара имали су прилику да пробају и буду кориговани од стране великог човека и мајстора.

- Први пут се упознајем са Yong Beom Kang-ом, иако сам преко тренера већ увидео неке од принципа којима се води. Знање стечено на овом семинару ћу моћи да применим како у свом напредовању и припреми за стицање мајсторског звања, тако и у побољшању квалитета рада чланова секције коју водим. - рекао је Немања Митровић, помоћни тренер КБС Наисус-а.

Да нема одмора, на самом почетку календарске 2016.год. КБС Наисус се упутио на 2.Теквондо форумпод називом"Youth workers in sport" у Велинград (Бугарска) одржаног од 03. до 10.јануара текуће године. Чланови КБС Наисус-а, као јединих српских представника, који су овом приликом ишли су: Вук и Драган Манић, Симона Теодора и Јелена Перић, Немања Петровић, Никола Крстић, Урош Митровић, Димитрије Лазић, Александар Каличанин, као и Марко Милорадовић и Небојша Анђелковић у функцији тренера. Поред Србије односно Бугарске - земље домаћина, учешће су узеле следеће нације: Грчка, Македонија, Русија, Белорусија, Украјина, Литванија, Молдавија, Уједињени Арапски Емирати. Иако се до последњег тренутка веровало да ће се појавити још неколицина земаља, нажалост то се није десило услед различитих проблема који су код истих ескалирали. Међутим, поменута чињеница ни у маломе није умањила значај и вредност овог форума односно Ерасмус пројекта (једног од пројекта Европске уније).

 - Методе рада као и иновације, које смо имали прилике да научимо од стране грчког мајстора 8. ДАН - СакисТсиобаноглоу, у многоме ће помоћи у даљем раду и надам се успеху, што је потврдио и гостујући Дафтсиос Димитриос 9. ДАН. Такође, поред ових знања, радују и нова познанства а посебно молдавског мајстора 5. ДАН - Олега Перфилова, који је иначе доктор спортских наука. Као студент докторских академских студија Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу, имао сам прилике да разменим информације са далеко искуснијим колегом те да договорим реалну могућност даље сарадње, као и писање заједничких радова. - рекао је први човек КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.


 
У оквиру поменутог форума одржано је и такмичење, коме су поред учесника присуствовали и чланови још неколицине клубова из Бугарске, од којих ће се неки од њих наћи на европским квалификацијама за предстојеће Олимпијске Игре у Рију. Том приликом КБС Наисус је остварио следеће резултате:
 
Димитрије Лазић (сениор -80кг) - 5.место,
Марко Милорадовић (сениор -80кг) - 3.место,
Теодора Перић (кадет -47кг) - 2.место,
Немања Петровић (кадет +65кг) - 2.место,
Никола Крстић (јуниор -57кг) - 2.место,
Урош Митровић (јуниор -63кг) - 1.место,
Александар Каличанин (сениор +87кг) - 1.место.
 
- Да, и они који се такмиче у формама, могу да постигну успех и у борбама, доказао сам победивши у финалу далеко искуснијег и за главу вишег представника Грчке - Мариос Xотза. Овим златним одличјем започињем ову годину, те се надам да ће се овај успех умногостручити како на клупском тако и репрезентативном плану. Наравно да то желим и осталим другарима и другарицама из клуба те да и даље будемо најактивнији нишки теквондо клуб као и претходних година. - завршио је Урош Митровић, члан КБС Наисус-а и репрезентативац Србије.
  


#   Олимпијске игре   Наисус КБС   Бугарска   теквондо   златне медаље   Урош Митровић   Небојша Анђелковић   Марко Милорадовић   сребрна медаља   бронзана медаља   Македонија   Форум   борилачки спортови   семинар   Димитрије Лазић     Вук Манић   Немања Митровић     Никола Крстић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима