Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šest medalja za KBS "Naisus" u Bugarskoj

rssBookmark and Share

Makedonija 14.01.2016. Južna Srbija Info

Nakon seminara Yong Beom Kang-a u Beogradu, u Velingradu je održan 2.Tekvondo forum na kome su jedini srpski učesnici bili članovi KBS Naisus-a te pored naučenih inovacija uspeli da se okite sa 6 medalja - 2 zlatne, 3 srebrne i 1 bronzanu.

Šest medalja za KBS "Naisus" u Bugarskoj

Pred sam kraj kalendarske 2015.godine članovi KBS Naisus-a učestvovali su na Yong Beom Kang seminaru u Beogradu 26.-27.decembra. Tom prilikom majstorstvo  imali su priliku da vide Vuk Manić, Uroš Mitrović i Nemanja Mitrović na čelu sa Nebojšom Anđelkovićem. Povezanost disanja i pokreta svake tehnike, bilo da se ona koristi u formama, borbama ili samoodbrani, učesnici seminara imali su priliku da probaju i budu korigovani od strane velikog čoveka i majstora.

- Prvi put se upoznajem sa Yong Beom Kang-om, iako sam preko trenera već uvideo neke od principa kojima se vodi. Znanje stečeno na ovom seminaru ću moći da primenim kako u svom napredovanju i pripremi za sticanje majstorskog zvanja, tako i u poboljšanju kvaliteta rada članova sekcije koju vodim. - rekao je Nemanja Mitrović, pomoćni trener KBS Naisus-a.

Da nema odmora, na samom početku kalendarske 2016.god. KBS Naisus se uputio na 2.Tekvondo forumpod nazivom"Youth workers in sport" u Velingrad (Bugarska) održanog od 03. do 10.januara tekuće godine. Članovi KBS Naisus-a, kao jedinih srpskih predstavnika, koji su ovom prilikom išli su: Vuk i Dragan Manić, Simona Teodora i Jelena Perić, Nemanja Petrović, Nikola Krstić, Uroš Mitrović, Dimitrije Lazić, Aleksandar Kaličanin, kao i Marko Miloradović i Nebojša Anđelković u funkciji trenera. Pored Srbije odnosno Bugarske - zemlje domaćina, učešće su uzele sledeće nacije: Grčka, Makedonija, Rusija, Belorusija, Ukrajina, Litvanija, Moldavija, Ujedinjeni Arapski Emirati. Iako se do poslednjeg trenutka verovalo da će se pojaviti još nekolicina zemalja, nažalost to se nije desilo usled različitih problema koji su kod istih eskalirali. Međutim, pomenuta činjenica ni u malome nije umanjila značaj i vrednost ovog foruma odnosno Erasmus projekta (jednog od projekta Evropske unije).

 - Metode rada kao i inovacije, koje smo imali prilike da naučimo od strane grčkog majstora 8. DAN - SakisTsiobanoglou, u mnogome će pomoći u daljem radu i nadam se uspehu, što je potvrdio i gostujući Daftsios Dimitrios 9. DAN. Takođe, pored ovih znanja, raduju i nova poznanstva a posebno moldavskog majstora 5. DAN - Olega Perfilova, koji je inače doktor sportskih nauka. Kao student doktorskih akademskih studija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, imao sam prilike da razmenim informacije sa daleko iskusnijim kolegom te da dogovorim realnu mogućnost dalje saradnje, kao i pisanje zajedničkih radova. - rekao je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.


 
U okviru pomenutog foruma održano je i takmičenje, kome su pored učesnika prisustvovali i članovi još nekolicine klubova iz Bugarske, od kojih će se neki od njih naći na evropskim kvalifikacijama za predstojeće Olimpijske Igre u Riju. Tom prilikom KBS Naisus je ostvario sledeće rezultate:
 
Dimitrije Lazić (senior -80kg) - 5.mesto,
Marko Miloradović (senior -80kg) - 3.mesto,
Teodora Perić (kadet -47kg) - 2.mesto,
Nemanja Petrović (kadet +65kg) - 2.mesto,
Nikola Krstić (junior -57kg) - 2.mesto,
Uroš Mitrović (junior -63kg) - 1.mesto,
Aleksandar Kaličanin (senior +87kg) - 1.mesto.
 
- Da, i oni koji se takmiče u formama, mogu da postignu uspeh i u borbama, dokazao sam pobedivši u finalu daleko iskusnijeg i za glavu višeg predstavnika Grčke - Marios Xotza. Ovim zlatnim odličjem započinjem ovu godinu, te se nadam da će se ovaj uspeh umnogostručiti kako na klupskom tako i reprezentativnom planu. Naravno da to želim i ostalim drugarima i drugaricama iz kluba te da i dalje budemo najaktivniji niški tekvondo klub kao i prethodnih godina. - završio je Uroš Mitrović, član KBS Naisus-a i reprezentativac Srbije.
  


#   Olimpijske igre   Naisus KBS   Bugarska   tekvondo   zlatne medalje   Uroš Mitrović   Nebojša Anđelković   Marko Miloradović   srebrna medalja   bronzana medalja   Makedonija   Forum   borilački sportovi   seminar   Dimitrije Lazić     Vuk Manić   Nemanja Mitrović     Nikola Krstić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima