Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Антић нови тренер Радничког

rssBookmark and Share

Ниш 20.03.2018. ФК Раднички

Фудбалски клуб Раднички је званично представио новог шефа стручног штаба Драгана Антића, који је у понедељак на седници Управног одбора једногласно постављен на ту функцију.

Антић нови тренер Радничког

Антић на Чаир стиже из врањанског Динама, у којем је обављао функције председника и првог тренера. Са тим клубом је остварио добре резултате и оставио га на првом месту Прве лиге Србије, са добрим изгледима да се наредне сезоне такмичи у Суперлиги.

Он кормило Радничког преузима у моменту када је овај клуб на жељеној трећој позицији у Суперлиги са 49 бодова, али и у серији од два пораза, која је претрпео од Спартака и Вождовца, што је сада већ бившег тренера Бобана Дмитровића натерало да понуди оставку, која је прихваћена.

Стручњак, који је у својој играчкој каријери наступао за Раднички, најавио је напоран рад у наредном периоду.

-Дошао сам у Раднички на позив Управног одбора да помогнем у тешкој ситуацији. Волим овај клуб, у њему сам провео лепе играчке дане. Везан сам за Раднички исто као и за Динамо. Желим да са Радничким изађем на европску сцену, то је мој примарни циљ. Мислим да екипа поседује квалитет и да може да пружи много више од онога што је приказала у досадашњем делу сезоне. Гледао сам већину утакмица Радничког у текућем првенству и знам шта треба исправити како би екипа напредовала. Тренираћемо жестоко и уверен сам да ћемо бити максимално спремни за следећи меч- рекао је Антић и најавио да ће екипа наредних неколико дана провести у Охриду, где ће обавити мини-припреме, пошто се за викенд, због обавеза националне селекције, неће играти утакмице у Суперлиги Србије.

-Ја сам инсистирао на томе да се екипа припрема ван града, да мало појачамо ритам, јер мислим да фудбалерима недостаје снага, која је важна за мој начин игре. Однос појединих фудбалера мора да се промени, сваком треба да буде част и понос да игра за Раднички, јер сматрам да је наш тим после Црвене звезде и Партизана највећи клуб у Србији. Свако ко гине за клуб биће стандардан у мојој постави. Не бојим се изазова, дуго сам у тренерској струци. Увек сам ишао у оне клубове где је горело и успевао да остварим добре резултате- додао Антић.

Присутним новинарима потом се обратио спортски директор Радничког Марко Јовановић.

-Пожелео бих добродошлицу тенеру Антићу и надам се да ће нам помоћи да остваримо зацртани циљ, а то је пласман у квалификације за Лигу Европе. Он добро познаје ситуацију у клубу и мислим да неће бити проблема око адаптације. Одлазак у Македонију је добра идеја, јер ће екипа моћи да се изолује и на миру припреми за предстојеће изазове. У Охрид путују скоро сви фудбалери, а додали смо на списак и неколико омладинаца. Мислим да имамо квалитетну децу коју не треба запостављати, можда тренутно добијају мању минутажу због нашег циља, али је добро да што више времена проведе са првим тимом- изјавио је Јовановић.

Драган Антић ће на клупи Радничког дебитовати на утакмици против Војводине за десет дана на стадиону Чаир. Потом следи гостовање Напретку из Крушевца, а онда почиње плеј-оф и коначна борба за обезбеђивање европске визе.


#   Ниш   Раднички ФК   тренер   Динамо ФК Врање   Драган Антић   Марко Јовановић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима