Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Antić novi trener Radničkog

rssBookmark and Share

Niš 20.03.2018. FK Radnički

Fudbalski klub Radnički je zvanično predstavio novog šefa stručnog štaba Dragana Antića, koji je u ponedeljak na sednici Upravnog odbora jednoglasno postavljen na tu funkciju.

Antić novi trener Radničkog

Antić na Čair stiže iz vranjanskog Dinama, u kojem je obavljao funkcije predsednika i prvog trenera. Sa tim klubom je ostvario dobre rezultate i ostavio ga na prvom mestu Prve lige Srbije, sa dobrim izgledima da se naredne sezone takmiči u Superligi.

On kormilo Radničkog preuzima u momentu kada je ovaj klub na željenoj trećoj poziciji u Superligi sa 49 bodova, ali i u seriji od dva poraza, koja je pretrpeo od Spartaka i Voždovca, što je sada već bivšeg trenera Bobana Dmitrovića nateralo da ponudi ostavku, koja je prihvaćena.

Stručnjak, koji je u svojoj igračkoj karijeri nastupao za Radnički, najavio je naporan rad u narednom periodu.

-Došao sam u Radnički na poziv Upravnog odbora da pomognem u teškoj situaciji. Volim ovaj klub, u njemu sam proveo lepe igračke dane. Vezan sam za Radnički isto kao i za Dinamo. Želim da sa Radničkim izađem na evropsku scenu, to je moj primarni cilj. Mislim da ekipa poseduje kvalitet i da može da pruži mnogo više od onoga što je prikazala u dosadašnjem delu sezone. Gledao sam većinu utakmica Radničkog u tekućem prvenstvu i znam šta treba ispraviti kako bi ekipa napredovala. Treniraćemo žestoko i uveren sam da ćemo biti maksimalno spremni za sledeći meč- rekao je Antić i najavio da će ekipa narednih nekoliko dana provesti u Ohridu, gde će obaviti mini-pripreme, pošto se za vikend, zbog obaveza nacionalne selekcije, neće igrati utakmice u Superligi Srbije.

-Ja sam insistirao na tome da se ekipa priprema van grada, da malo pojačamo ritam, jer mislim da fudbalerima nedostaje snaga, koja je važna za moj način igre. Odnos pojedinih fudbalera mora da se promeni, svakom treba da bude čast i ponos da igra za Radnički, jer smatram da je naš tim posle Crvene zvezde i Partizana najveći klub u Srbiji. Svako ko gine za klub biće standardan u mojoj postavi. Ne bojim se izazova, dugo sam u trenerskoj struci. Uvek sam išao u one klubove gde je gorelo i uspevao da ostvarim dobre rezultate- dodao Antić.

Prisutnim novinarima potom se obratio sportski direktor Radničkog Marko Jovanović.

-Poželeo bih dobrodošlicu teneru Antiću i nadam se da će nam pomoći da ostvarimo zacrtani cilj, a to je plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. On dobro poznaje situaciju u klubu i mislim da neće biti problema oko adaptacije. Odlazak u Makedoniju je dobra ideja, jer će ekipa moći da se izoluje i na miru pripremi za predstojeće izazove. U Ohrid putuju skoro svi fudbaleri, a dodali smo na spisak i nekoliko omladinaca. Mislim da imamo kvalitetnu decu koju ne treba zapostavljati, možda trenutno dobijaju manju minutažu zbog našeg cilja, ali je dobro da što više vremena provede sa prvim timom- izjavio je Jovanović.

Dragan Antić će na klupi Radničkog debitovati na utakmici protiv Vojvodine za deset dana na stadionu Čair. Potom sledi gostovanje Napretku iz Kruševca, a onda počinje plej-of i konačna borba za obezbeđivanje evropske vize.


#   Niš   Radnički FK   trener   Dinamo FK Vranje   Dragan Antić   Marko Jovanović
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima