Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бесна Кобила: Све спремно за слалом на ролерима

rssBookmark and Share

Врање 01.09.2016. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Трећег и четвртог септембра, на Бесној Кобили, одржаће се Отворено првенство Србије у дисциплини „Он лајн алпин слалом“, односно слалом на ролерима.
Такмичење ће окупити око сто такмичара из земље и иностранства.

Бесна Кобила: Све спремно за слалом на ролерима

Трка је међународног карактера и четврта је у оквиру домаћег првенства. То је једина српска трка која се вози за бодове и рангира се за Светски куп. Налази се на званичном календару Светске ролер федерације. Окупиће ролераше из Пољске, Шри Ланке, Италије, Чешке, Словеније као и такмичаре из домаћих клубова.

Ђорђе Дединац, тренер каже: „Што се тиче наших такмичара учествојемо са двадесет двоје, од најмлађих категорија, пахуљица 2010, 2011. годиште, а имамо и једну девојчицу 2012, до сениора, а то су они осамнаест плус.“

Прва трка вози се у суботу у десет сати, а другог дана односно у недељу такмичари почињу са вожњама такође у десет ујутру.

„Очекујемо једну јако лепу трку, јако лепу представу, пуно гостију и пре свега интересантне борбе. У суботу и недељу се у Србији први пут вози велеслалом дисциплина, до сада је био само слалом“ - додаје Дединац.

У организацији такмичења поред Ски клуба „Бесна Кобила“ учествују и клубови из Ниша и Пирота, као и Скијашки савез Србије и Ролер савез Србије.

„То је јединствен пример у Србији како клубови сарађују, како нам се деца друже. Организујемо заједничке припреме, заједничке тренинге и покушавамо, с обзиром да је једна од дисциплина постала олимпијски спорт од 2020. у званичном олимпијском програму, покушавамо да у Србији дигнемо на виши ниво."

Сезона се завршава 19. септембра, када ће се одржати  Кружна трка где врањски ролераши возе више ревијално, истиче Дединац. Након тога, почињу припреме за зимску, односно ски сезону.


#   Врање   светски куп   Бесна Кобила   трка   ски ролери   Ски клуб Бесна Кобила   Отворено првенство   Скијашки савез Србије    
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима