Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бесплатна школица спорта за малишане у Куршумлији

rssBookmark and Share

Куршумлија 14.09.2017 Јужна Србија Инфо

Установа за спорт Спортски центар Куршумлија одлучила је да покрене програм бесплатне школице спорта. Овa активност замишљена је као јединствени пројекат који ће укључити децу од пет до једанаест година у разноврсне активности и програм и на тај начин задовољити њихове потребе за кретањем и игром.

Бесплатна школица спорта за малишане у Куршумлији

Током овог периода деца ће пролазити кроз разноврсне вежбе, полигоне и игре које поспешују капацитет за решавање одређених моторичких задатака. Полазници ће учити да ходају, пужу, котрљају се, пењу се. Учиће основе гимнастике и атлетике, да бацају, хватају и тапкају лопту, да се додају. Учиће основе дворанских спортова.

На сваком тренингу радиће вежбе обликовања и корективне гимнастике, како би спречили појаву деформитета кичме, стопала, ногу. Кроз све ове игрице прилагођене њиховом узрасту, кроз развијање моторичких способности и координације, као и кроз почетне тренинге разних спортова, вршиће се стручна анализа сваког детета појединачно, како би му се на крају дала препорука којим спортом да се бави, односно за које спортове поседује више талента у односу на остале спортове.

Циљ Школице спорта је да постане прави избор за све који желе да њихова деца одрастају здраво и правилно. Да створимо систем у коме ће деца научити праве спортске вредности, дружити се и стицати нова искуства. Да се старамо подједнако о сваком детету и дамо свој допринос њиховом здравијем одрастању. Да пратимо и њихов раст и развој и да их својим знањем и искуством усмеримо ка спорту.

Планирану активност реализоваће професори физичке културе и тренери запослени у Установи за спорт Спортски центар Куршумлија.

Школицу спорта је подржала Општина Куршумлија, Спортски савез Куршумлија и Савез за школски спорт Куршумлија.

Упис деце се врши у просторијама Спортског центра уз обавезно присуство родитеља, од понедељка, 18. септембра.

Коментара: 0


#   Куршумлија   малишани  школа спорта  Спортски савез Куршумлије  Установа за спорт Куршумлија
@
[ Додај коментар ]