Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Besplatna školica sporta za mališane u Kuršumliji

rssBookmark and Share

Kuršumlija 14.09.2017. Južna Srbija Info

Ustanova za sport Sportski centar Kuršumlija odlučila je da pokrene program besplatne školice sporta. Ova aktivnost zamišljena je kao jedinstveni projekat koji će uključiti decu od pet do jedanaest godina u raznovrsne aktivnosti i program i na taj način zadovoljiti njihove potrebe za kretanjem i igrom.

Besplatna školica sporta za mališane u Kuršumliji

Tokom ovog perioda deca će prolaziti kroz raznovrsne vežbe, poligone i igre koje pospešuju kapacitet za rešavanje određenih motoričkih zadataka. Polaznici će učiti da hodaju, pužu, kotrljaju se, penju se. Učiće osnove gimnastike i atletike, da bacaju, hvataju i tapkaju loptu, da se dodaju. Učiće osnove dvoranskih sportova.

Na svakom treningu radiće vežbe oblikovanja i korektivne gimnastike, kako bi sprečili pojavu deformiteta kičme, stopala, nogu. Kroz sve ove igrice prilagođene njihovom uzrastu, kroz razvijanje motoričkih sposobnosti i koordinacije, kao i kroz početne treninge raznih sportova, vršiće se stručna analiza svakog deteta pojedinačno, kako bi mu se na kraju dala preporuka kojim sportom da se bavi, odnosno za koje sportove poseduje više talenta u odnosu na ostale sportove.

Cilj Školice sporta je da postane pravi izbor za sve koji žele da njihova deca odrastaju zdravo i pravilno. Da stvorimo sistem u kome će deca naučiti prave sportske vrednosti, družiti se i sticati nova iskustva. Da se staramo podjednako o svakom detetu i damo svoj doprinos njihovom zdravijem odrastanju. Da pratimo i njihov rast i razvoj i da ih svojim znanjem i iskustvom usmerimo ka sportu.

Planiranu aktivnost realizovaće profesori fizičke kulture i treneri zaposleni u Ustanovi za sport Sportski centar Kuršumlija.

Školicu sporta je podržala Opština Kuršumlija, Sportski savez Kuršumlija i Savez za školski sport Kuršumlija.

Upis dece se vrši u prostorijama Sportskog centra uz obavezno prisustvo roditelja, od ponedeljka, 18. septembra.


#   Kuršumlija   sportski centar   Sportski savez   mališani   škola sporta   opština Kuršumlija   Sportski savez Kuršumlije   Ustanova za sport Kuršumlija   Savez za školski sport
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima