Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Боксерске рукавице на рукама градоначелнице, симболично борбени напредак - Сотировски и Боровчанин обишли нишке боксере

rssBookmark and Share

Ниш 15.10.2020. Јужна Србија Инфо

"Наш град има дугу традицију у овом спорту и гледаћемо као локална самоуправа да помажемо максимално, како би се нишки клубови вратили тамо где су некада били, изјавила је Драгана Сотировски, приликом обилска нишких боксера, заједно са председником Боксерског савеза Србије Ненадом Боровчанином.

Фото: Њ.П. Јужна Србија Инфо
Фото: Њ.П. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Драгана Сотировски и председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин, посетили су данас заједно са градским већником за спорт Браниславом Качарем, нишке боксере.

Градоначелница и председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин посетили су заједно са градским већником за спорт Браниславом Качарем, нишке боксере чија се сала за тенинге налази у згради Спортског центра Софке. Том приликом су се упознали са тренутном ситуацијом и условима у којима нишки боксери тренирају, а обећана је и помоћ и подршка града као и Савеза да се нишки бокс врати на место на коме се налазио у еx Југославији када су били непрекосновени у рингу и када је Ниш био центар бокса. 

‘’Ниш има дугу традицију у овом спорту и гледаћемо као град да помажемо максимално како би се нишки клубови вратили тамо где су некада били, а ту су и људи из савеза да и они помогну. Град је за реконструкцију сале где млади боксери тренирају дао три милиона и 300 хиљада динара, а важно је напоменути и да сала није реконструисана од 1963.године. Волела бих и да се сви клубови који постоје у граду уједине да тачно знамо коме помажемо и због чега ид а Нишу вратимо стару боксерску славу’’, рекла је Сотировски.

Према речима Ненада Боровчанина Ниш као град има дугу боксерску традицију и драго му је да су нишки боксери добили адекватну салу у којој могу да тренирају.

‘’Сала коју су добили нишки боксери је врхунска и у њој ће, поред тренинга који се одржавају, бити формирана и Школа  бокса боксерских клубова ‘’Наисус’’ и ‘’Раднички’’ како би нишка деца могла бесплатно да тренирају, а тренери који се буду  укључили у рад школе имаће за основни задатак да стварају будуће шампионе и што је још важније да деца из ове сале излазе као бољи људи’’- казао је Боровчанин.

Додао је да Ниш има свог суперлигаша и да верује да ће у наредној сезони из својих редова имати боксере који ће поново вратити нишку публику на трибине.

Да Нишлије воле бокс показало се ранијих година када су се мечеви одржавали на отвореном.

‘’Имала сам прилике пре годину дана, када је на отвореном био ринг да видим колико нишлије воле бокс. Лепо би било да вратимо традицију одржавања боксерских мечева на отвореном током летњих месеци и да имамо покретан ринг који би могао да се налази у Тврђави или у Чаиру’’, додала је Сотировски.

Боровчанин се сложио са тим и Савез ће подржати са своје стране идеју да се боксерски мечеви одржавају на отвореном што ће посебно обрадовати старије Нишлије заљубљенике у овај спорт.

Никола Лазаревић је члан БК ‘’Наисус’’ и БК лиге ‘’Наисус’’ и репрезентативац.

‘’Реновирана сала нам пуно значи, услови за тренирање су многи бољи, а следеће такмичење које ме очекује је Државно првенство у Смедереву и очекујем златну медаљу’’, истако је Лазаревић.

 


#   Ниш   бокс   Драгана Сотировски   Ненад Боровчанин   Боксерски савез Србије
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима