Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Додељена признања: Нишки стрелци и “Жеља" најбољи у 2014. години

rssBookmark and Share

25.12.2014. НТВ, Јужна Србија Инфо

Секција Спортских новинара Ниша по 36. пут прогласила је најуспешније спортисте града на традиционалном спортском балу који је одржан у ресторану ЕИ Бољи живот.

Додељена признања: Нишки стрелци и “Жеља" најбољи у 2014. години

Највише гласова досадашњих добитника и спортских новинара у сениорској конкренцији добила је чланица СК “Ниш 1881", Катарина Бисерчић, која је уз одличја са домаћих такмичења донела Србији бронзану медаљу са Светског првенства у Шпанији у дисциплини ваздушна пушка у екипној конкуренцији. У најужем избору били су и рукометаш Дарко Ђукић и гимнастичар Милош Пауновић.

Њен клупски колега Андрија Миловановић изабран је за најбољег младог спортисту града у конкуренцији џудисткиње Кинезиса Саре Божић и чланице ПАЕК-а, Сташе Гејо. Он је на Олимпијским играма младих у Нанџингу освојио четврто место у мешовитим паровима и пето у појединачној конкуренцији у дисциплини ваздушна пушка. Блистава издања на међународној сцени комплетирао је деветим местом на јуниорском Светском првенству у Шпанији и 12. на Европском првенству.

Најуспешнији спортски колектив у граду је РК Железничар, који је после 15 година вратио трофеј победника Купа Србије у Ниш. Успешну годину “Жеља" је заокружио учешћем у плеј-офу претходног првенства, као и изласком на европску сцену, где је стигао до другог кола Купа ЕХФ. Номиновани су били и Стрељачки клуб “Ниш 1881" и Гимнастички клуб “Ниш".

Признање “Спортска личност године" понео је први сениорски кошаркашки репрезентацивац из Ниша, Стефан Јовић, који се са националном селекцијом окитио сребрном медаљом на СП одржаном у Шпанији.

Најбољи спортски новинар Ниша у години на измаку је Уредник спортског програма НТВ, Едо Црналић. У ауторској емисији “Бисери нишког спорта" овековечио је спортисте који су пронели славу града.

Специјална признања добили су и Кајак кану клуб “Гусар", Универзитетски спортски савез Ниша, потпредседник РК Железничар, Синиша Прокић и тренер ОКК Константин, Марко Цветковић.

После доделе награда уследио је забавни део, а за добро расположење око 400 присутних потрудио се бенд “Вива Романа".


#   Милош Пауновић   награда   Стефан Јовић   Железничар РК   Гимнастички клуб Ниш   личност године   Спортиста града Ниша   Стрељачки клуб Ниш 1881   спортски новинар   Едо Црналић   Спортски савез   Спортски савез Ниша   Марко Цветковић   Андрија Миловановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима