Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хуманитарна лицитација за потписани дрес фудбалера Нишлије Александра Пешића

rssBookmark and Share

Ниш 17.08.2022. Јужна Србија Инфо

Дрес са потписом рођеног Нишлије, фудбалера Александра Пешића, из претходне сезоне када је играо за турски Карагумрук, налази се на новој лицитацији Локалне фондације Ниш (ЛФН)

Хуманитарна лицитација за потписани дрес фудбалера Нишлије Александра Пешића

Наступајући за овај турски тим Пешић је оставио сјајан утисак и био један од најбољих стрелаца изузетно јаког турског првенства. Оригинални дрес, са потписом популарног „Шиље“ стигао је за нову лицитацију ЛФН. Новац који се обезбеди овим путем, као и кроз све друге активности ЛФН, биће искоришћен за развој локалне заједнице у Нишу и подршку креативним идејама грађана.

Лицитација је отворена на фб страници Локалне фондације Ниш, до недеље, 21. августа у 17 сати. Понуде се дају искључиво у коментарима објаве на фб. Почетна цена је 5.000 динара.

Пешић је тренутно први центарфор Црвене звезде у коју је доведен као велико појачање у борби за пласман у Лигу шампиона. Рођен је у Нишу 1992. године и поникао у школи фудбала „Филип Филиповић“ а затим био и у млађим категоријама Партизана. У сениорској каријери први наступ забележио је у дресу нишког Радничког. Отишао је након тога у Грчку, а затим оставио оставио дубок траг у Шерифу из Тираспоља са којим је два пута био шампион Молдавије. Наступао је са великим успехом једну сезону у дресу Јагодине, са којом је стигао до финала Купа Србије 2014. године. Био је члан француског Тулуза и италијанске Аталанте, а најефикаснији је био у сезони 2017/2018 у свом првом мандату у Црвеној звезди, када је био и најбољи стрелац домаће лиге. Након тога, отишао је у Ал Итихад из Саудијске Арабије, наступао потом за Сеул у Јужној Кореји и израелски Макаби из Тел Авива, пре него што је 2021. стигао у турски Карагумрук. Од овог лета опет је у Црвеној звезди.

Позивамо све Нишлије, љубитеље фудбала и људе који желе да подрже локалну заједницу, да лицитирају за дрес Пешића и постану донатори. За наш Ниш!

***
ЛФН кроз лицитације, донације појединаца, друштвено одговорних компанија и организација прикупља средства за подршку најбољим идејама за уређење и улепшање града. До сада је подршку на три јавна конкурса добило укупно 29 иницијатива формалних и неформалних група грађана, са територије свих пет градских општина у Нишу.


#   Ниш   фудбал   лицитација   дрес   Александр Пешић   Локална фондација Ниш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима