Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ивица Tончев одустао од кандидатуре за председника Црвене звезде

rssBookmark and Share

Београд 19.09.2015. Танјуг

Доскорашњи потпредседник Црвене Звезде Ивица Tончев одустао jе од кандидатуре за председника тог фудбалског клуба, о чему jе jавност обавестио писмом.

Ивица Тончев
Ивица Тончев

"Наjновиjи догађаjи у мом вољеном клубу, а пре свега спрега дела навиjача и Небоjше Човића, као и кршење статута Црвене Звезде и прављење лакрдиjе од наjављених избора натерали су ме да одустанем од кандидатуре за председника ф.K. Црвена Звезда", навео jе Tончев у писму jавности достављеном Танјугу.

Oн jе поручио да неће да буде нечиjи алиби и да даjе легитимитет нечему што ниjе легитимно. 

"Tо не могу нити хоћу. Звезду волим и спреман сам све да jоj дам. Бићу jоj као и до сада увек на располагању, и то без учествовања у изборним фарсама", навео jе Tончев.

У Звезди, додао jе, ни до сада ниjе био због било какве користи већ зато што jесте и што ће увек остати Звездаш.

"Данас jе управо то опредељење разлог за повлачење кандидатуре. Сутра оно ће бити разлог за моj поновни ангажман. До тада напред Звездо", поручио jе Tончев коjи jе важио за наjозбиљниjег кандидата за председника ф.K. Црвене Звезде.

 

Човић: Тончев ми је увек био симпатичан

Први човек КК Црвена звезда Небојша Човић рекао је да му је криво што је Ивица Тончев одустао од кандидатуре за председника фудбалског клуба.

Човић је, такође, Тончеву поручио да би требало да размисли зашто нема подршку навијача, пошто је претходно рекао да је председник кошаркашког клуба у спрези са њима.

“Није ме изненадила писана изјава Ивице Тончева, а и поред тога увек ми је био симпатичан због чега ми је жао што се укључио у прљаву кампању против мене."

Небојша Човић

"Вероватно је Тончев мислио да је кршење Статута енормно колективно учлањење по списку који смо имали прилике да видимо путем транспарената на последњем дербију. Ако је на то мислио, сагласан сам са њим”, рекао је Човић.

Човић је додао да је на последњој седници Управног одбора фудбалског клуба Црвена звезда гласао да се не ограничава бирачки списак, упркос томе што је он увећан за 1.503 члана у последњих месец дана.

“Ако сам, како каже Тончев, у спрези са навијачима зато што сам имао резултате у кошаркашком клубу, онда је то једно. Међутим, ако мисли да сам у спрези са навијачима зато што он нема њихову подршку за рад у фудбалском клубу, очигледно због свог досадашњег ангажовања, онда је то тема за размишљање самог Тончева, а не мене”, навео је Човић.

Човић је изјавио да још није одлучио да ли ће се кандидовати за председника фудбалског клуба Црвена звезда, али и да му је жао што Тончев то неће урадити.

“Очекивао сам да ће Ивица Тончев да се кандидује и, уколико се одлучим да се кандидујем, биће ми жао што је друг ‘Батко’ побегао са мегдана”, закључио је Човић.

 


#   Београд   Сурдулица   фудбал   Ивица Тончев   Црвена Звезда ФК   Небојша Човић   Црвена Звезда
@crvenazvezdafk @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима