Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лалатовић нови тренер Радничког

rssBookmark and Share

Ниш 05.06.2018. ФК Раднички

Ненад Лалатовић јуче је званично промовисан у новог шефа стручног штаба Фудбалског клуба Раднички.

Лалатовић нови тренер Радничког

На веома посећеној конференцији за медије, Лалатовић је у свом стилу, без длаке на језику, изнео своја очекивања од рада у Радничком, а дотакао се и специфичног односа са нишком публиком.

Лалатовић је прошле сезоне предводио Чукарички, тренирао је још Црвену звезду, Војводину, Срем, Борац, Пролетер, Напредак и Вождовац, а био је и селектор репрезентације Србије до 21 године.

Он ће на клупи Радничког дебитовати 12. јула, у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу Европе, а прозивку пред почетак припрема обавиће 10. јуна на стадиону Чаир.

-Припала ми је част да постанем тренер једног овако великог клуба са огромнон традицијом у свету фудбала. Ја сам до сада тренирао неколико великих клубова, тако да ми притисак који тренер има Радничком неће бити ништа ново Знам да ме чека захтеван посао и шта се од мене тражи и то ме мотивише, а сматрам да Ниш као град и Раднички као клуб заслужују да буду део европског такмичења. Што се тиче мог посла овде, ту неће бити никаквих проблема. Где год да сам радио, давао сам целог себе и тако ће бити и овде. Уложићу и последњи атом снаге да Раднички буде тамо где припада, а то је сам врх српског фудбала. Ја нисам лак за сарадњу са играчима, мој систем рада је неугодан за фудбалере, моји захтеви су високи, тренинзи су тешки, али када се прође кроз моје припреме, екипа коју тренирам је на потребном нивоу за оно чему стремим. Свестан сам где сам дошао, знам да ће очекивања бити огромна и да ми се неће опростити ниједна грешка. Још једном понављам, Раднички је за мене изазов и када сам добио понуду од руковоства да га преузмем нисам се пуно двоумио- рекао је Лалатовић, онда се конкретније дотакао такмичарских амбиција.

-Још једном понављам да ћу дати све од себе да Раднички игра добар фудбал. Трудићемо се да будемо у врху домаћег фудбала, а што се тиче Европе још ништа не бих обећавао. Прво треба да саставимо екипу, да је уиграмо и да имамо мало среће у жребу. Када сам тренирао Војводину био сам у сличној ситуацији, играли смо у квалификацијама за Лигу Европе, нико нам није давао неке претеране шансе, а ми смо одиграли сјајно, прошли три кола и били заустављени на псоледњем кораку од групне фазе- казао је шеф стручног штаба Радничког.lalatovic 1

Лалатовић је одговорио и на питање о саставу свог стручног штаба.

-Са мном ће доћи моји дугогодишњи сарадници Видак Братић и Драган Шарац, а што се тиче осталих људи из клуба ја асполутно немам проблем да они остану овде. Тренер голмана остаје сигурно, а уколико још неко има уговор ја сам расположен за сарадњу- јасан је био Лалатовић, а онда је добио питање о мотиву да презуме тим са Чаира.

-Ја волим да радим у клубовима који имају ватрену подршку навијача. Ја сада заиста не знам да ли ће мене овде волети или ће ми звиждати. Мени то није битно, али ми је битно да на утакмицама имамо по неколико хиљада навијача, који ће са стадиона одлазити задовољни начином на који Раднички игра. Ја сам у Чукаричком имао сјајне услове, одличну плату, али нисам имао подршку са трибина какву јна пример има Раднички, а то је битна ставка када се одлучујем да преузмем неки клуб. Раднички је велики клуб, сматрам га веома битним и на просторима читаве бивше Југославије и када вас позову да радите је једном таквом тиму то може да вам представља само част и задовољство.

Ненад Лалатовић је потом одговарао на питања око профила фудбалера које жели да види у дресу Радничког.

-Ја волим да у саставу имам играче од поверења. Ја за моје играче дајем све и очекујем да ми они то раде и за мене. Волим играче који су најјачи када је густо, који узвраћају на ударац који су примили и који не спуштају главу када се суоче са неким проблемом. Наравно да постоје фудбалери које бих волео да видим у дресу Радничког, али све зависи од финансијске ситуације у клубу. Ја сам скроман тренер, нисам од оних који траже скупе играче. Где год сам радио доводио са играче који нису пуно коштали, углавном сам се фокусирао на оне који могу да дођу без обештећења. Причао сам са људима из клуба, ја сам им дао списак мојих жеља, а да ли ћемо све успети да их доведемо овде показаће време.

И на крају, Лалатовић се осврнуо и на однос са нишком публиком.

-И када сам долазио у Војводину било је оваквих питања, нисам дочекан раширених руку, али када су ме људи упознали имао сам сјајан однос са свима, чак сам доживео и да ми са трибина скандирају име. Ја не очекујем и не тражим да тако буде и овде. Навијачи су ту да бодре клуб, а на њима је да оцене какав ћу ја имати однос према њима, према клубу и према самим играчима. Ја сам овде да помогнем Радничком да има добре резултате и учинићу све да тако и буде. Ја сам свестан тог неког односа који створио, знам да они о мени имају неко мишљење, али знам и да мишљења лако могу да се промене. Ја се заиста и не сећам да сам икада лично дошао у неки сукоб са навијачима овде у Нишу. Сећам се да је Стефан Бабовић док сам тренирао Вождовац овде направио неки гаф, а ја сам као тренер морао да га заштитим. То бих урадио увек и верујте ми да ћу исто тако заштитити и сваког члана Радничког уколико се деси да дође у сличну ситуацију. Ја заиста немам проблем у Нишу, а уколико се неко тада нашао увређеним ја му се извињавам. Понављам да сам поносам што преузимам овај клуб и желим да овде направимо озбиљне ствари- завршио је Лалатовић.


#   Ниш   фудбал   навијачи   Раднички ФК   тренер   Ненад Лалатовић   шеф стручног штаба
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима