Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Национални куп у кошарци враћа се на "Чаир"

rssBookmark and Share

Ниш 25.01.2022. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић потписали су у Градској кући уговор о организацији финалног турнира Купа „Радивој Кораћ“ који се по 17. пут одржава у Нишу у фебруару ове године.

Национални куп у кошарци враћа се на "Чаир"

Сотировски и Даниловић изразили су задовољство због одржавања националног такмичења у Нишу и што се борба за „Жућкову левицу“ враћа у Халу „Чаир“ која је, како је речено, „синоним за Куп Радивоја Кораћа“.

„Број организација у Нишу показује колико волимо да играмо куп у овом великом граду у коме су људи више него отворени и где све учеснике гледају као своје рођене“, рекао је Даниловић после потписивања уговора.

Он је истакао да је Ниш познат по филмском и музичком фестивалу, али и по кошаркашком фестивалу.

„Очекујем да уживамо у кошарци“, казао је он и позвао све на фер и спортско навијање.

Кошарка се враћа на велика врата на Чаир и не постоји ништа лепше за једног градоначелника него када видите задовољство грађана, па и оних из окружења и иностранства који најављују свој долазак у Ниш, истакла је Драгана Сотировски.

Она је позвала све Нишлије да буду добри домаћини, да уживају у кошарци и да се радују сваком новом националном купу који ће наредних година бити одржаван у Нишу.

Кошаркашки савез Србије поклонио је Установи за дневни боравак деце ометене у развоју „Мара“ спортску опрему.

Хала „Чаир“ изграђена је 1974. године, а први национални куп у кошарци одржан је у Нишу 1975. године. Национални куп добио је данашње име 2003. године које поносно носи, а Ниш је и те године био домаћин финалног такмичења.


#   Ниш   кошарка   Драгана Сотировски   Кошаркашки савез Србије   Куп Радивој Кораћ   Предраг Даниловић   КСС
#GradonacelnicaN @KSSrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима