Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nacionalni kup u košarci vraća se na "Čair"

rssBookmark and Share

Niš 25.01.2022. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović potpisali su u Gradskoj kući ugovor o organizaciji finalnog turnira Kupa „Radivoj Korać“ koji se po 17. put održava u Nišu u februaru ove godine.

Nacionalni kup u košarci vraća se na "Čair"

Sotirovski i Danilović izrazili su zadovoljstvo zbog održavanja nacionalnog takmičenja u Nišu i što se borba za „Žućkovu levicu“ vraća u Halu „Čair“ koja je, kako je rečeno, „sinonim za Kup Radivoja Koraća“.

„Broj organizacija u Nišu pokazuje koliko volimo da igramo kup u ovom velikom gradu u kome su ljudi više nego otvoreni i gde sve učesnike gledaju kao svoje rođene“, rekao je Danilović posle potpisivanja ugovora.

On je istakao da je Niš poznat po filmskom i muzičkom festivalu, ali i po košarkaškom festivalu.

„Očekujem da uživamo u košarci“, kazao je on i pozvao sve na fer i sportsko navijanje.

Košarka se vraća na velika vrata na Čair i ne postoji ništa lepše za jednog gradonačelnika nego kada vidite zadovoljstvo građana, pa i onih iz okruženja i inostranstva koji najavljuju svoj dolazak u Niš, istakla je Dragana Sotirovski.

Ona je pozvala sve Nišlije da budu dobri domaćini, da uživaju u košarci i da se raduju svakom novom nacionalnom kupu koji će narednih godina biti održavan u Nišu.

Košarkaški savez Srbije poklonio je Ustanovi za dnevni boravak dece ometene u razvoju „Mara“ sportsku opremu.

Hala „Čair“ izgrađena je 1974. godine, a prvi nacionalni kup u košarci održan je u Nišu 1975. godine. Nacionalni kup dobio je današnje ime 2003. godine koje ponosno nosi, a Niš je i te godine bio domaćin finalnog takmičenja.


#   Niš   košarka   Dragana Sotirovski   Košarkaški savez Srbije   Kup Radivoj Korać   Predrag Danilović   KSS
#GradonacelnicaN @KSSrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima