Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Potpisan ugovor: Niš ove i naredne godine domaćin Kupa Radivoj Korać

rssBookmark and Share

Niš 01.02.2023. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović potpisali su u Gradskoj kući ugovor o organizaciji finalnog turnira Kupa Radivoj Korać za 2023. i 2024. godinu.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Završnica nacionalnog Kup takmičenja biće organizovana u hali Čair od 15. do 18. februara.

Ovo je posebna godina ne samo zato što je naš grad 18. put domaćin takmičenja, već i zbog činjenice da ćemo ugostiti najbolje klubove i igrače u godini i kojoj obeležavamo vek košarke u Srbiji, rekla je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnica, istakavši da Kup Radivoja Koraća obeležava dva značajna jubileja – 20 godina kupa sa ovim nazivom i 10 godina kako se Žućkova levica dodeljuje pobedničkoj ekipi.

Sotirovski je izrazila zadovoljstvo partnerstvom sa KSS u organizaciji događaja i istakla da očekuje veliki broj posetilaca tokom sva 4 turnirska dana.
Verujem da ćemo biti dobar partner Savezu, kao i do sada, a da će domaći igrači tokom nastupa u Kupu imati ujedno i priliku da se nametnu selektoru budući da nas uskoro očekuje i nastavak kvalifikacija za SP u košarci, poručila je gradonačelnica.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao da grad Niš zaslužuje organizacuju nacionalnog kup takmičenja budući da je uvek najažurniji u prijavi, a pokazao se i kao najbolji domaćin i da je grad košarke. Danilović je apelovao na sve učesnike – i na navijače i igrače da budu fer i korektni tokom praznika košarke. On je zahvalio gradonačelnici i svim košarkaškim radnicima i najavio da će ove godine biti organizovan i mini kup, gde će snage odmeriti mladi igrači.

Kako je najavljeno, karte za Kup Radivoj Korać biće od petka u prodaji.


#   Niš   košarka   Dragana Sotirovski   Košarkaški savez Srbije   Kup Radivoj Korać   Predrag Danilović
#GradonacelnicaN @KSSrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima