Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишлије исписале историју у Грчкој: ККК Наисус дошао до новог трофеја

rssBookmark and Share

Ниш 11.12.2023. Јужна Србија Инфо

У периоду од 8. до 10. децембра, град Серез на континенталном делу Грчке организован је међународни турнир у кошарци у колицима.

Нишлије исписале историју у Грчкој: ККК Наисус дошао до новог трофеја

Na kojem su se nadmetale renomirane ekipe: domaćin WB Panserraikos (Grčka), WBC Nais (Srbija), BKHU Levski (Bugarska) i WBM Skopje (Severna Makedonija). Izuzetno snažna organizacija manifestacije potvrđena je iznadprosečnim prisustvom publike na tribinama.

Prvo polufinale između WBM Skopje i BKHU Levski završeno je u korist favorizovanog Levskog rezultatom 14:55. Ipak, treba istaći izuzetni potencijal skopskog tima, koji, kao najmlađa ekipa na Balkanu, obećava sjajnu budućnost uz predstojeći naporan rad.

U drugom polufinalu, susretu između WB Panserraikos i WBC Nais, odigrala se izuzetno zanimljiva i neizvesna utakmica sa čestim promenama rezultata. Događaj je kulminirao nerešenim rezultatom 46-46, što je navelo obe ekipe na ISTORIJSKE prve produžetke. U uzbuđujućem produžetku, WBC Nais uspeo je da povrati kontrolu nad situacijom na terenu i završi utakmicu pobedom, te postane drugi finalista turnira. Krajnji rezultat na semaforu je glasio 49:56. Ova neizvesnost i dinamika dodatno su obogatile atmosferu turnira, a svi akteri utakmice su saglasni da je ovo bila najzanimljivija utakmica na turniru.

U borbi za treće mesto, domaćini su se susreli s novoformiranom ekipom iz Skopja. Iako su domaćini nosili ulogu favorita i opravdali očekivanja ubacivši 53 poena makedonskoj ekipi, važno je naglasiti da je ovo Makedoncima tek drugi turnir na kojem su učestvovali. Njihov rast je očigledan jer broj postignutih koševa kontinuirano raste iz utakmice u utakmicu. Konačni rezultat od 53:13 samo dodatno ističe iskazanu dominaciju domaćina, ali i nagoveštava potencijal i razvoj mlade ekipe iz Skopja.

U grandioznom finalu između WBC Nais i BKHU Levski, bilo bi suludo reci da je postojao favorit, budući da oba tima okupljaju izuzetno talentovane igrače. Nais je loše započeo utakmicu i u jednom trenutku u prvoj četvrtini gubio čak sa 19:2. Boljom igrom u nastavku, igrači Naisa uspeli su da nadoknade veliku razliku i da se rezultatski vrate u utakmicu, te da na kraju naprave veliki trijumf i rezultatom 53:44 pobede svoje sportske prijatelje iz Sofije.
Nadalje, treba istaći prisustvo dama na terenu – A. Stamenković iz Niša i I. Minakova iz Sofije. Obe dame su doprinele svojim ekipama upisavši se u listu strelaca.

Panserraikos - Nais 49:56

Nais
V. Stevanovic 22p
M. Hadzovic 12p
S. Nonkovic  12p
B. Kostić  6p
A. Dinić 2p
A. Stamenković  2p
A. Marinković 0p

Panserraikos
A. Gergos (10) 19p
S. Gkeris (12) 14p
T. Gkoutzourelas (5) 10p
M. Kapoulas (47) 4p
A. Vafiaidis (7) 2p

Levski - Nais 44:53

Levski
M. Ivanov 21p
V. Vaklinov 12p
A. Ahmed 7p
I. Minakova 2p
N. Hamncev 2p

Nais
V. Stevanović 24p
M. Hadzović 10p
S. Nonković 6p
B. Kostić 4p
A. Dinić 4p
A. Marinković 3p
A. Stamenković 2p

Predstavnici WBC Nais ponosno ističu osvajanje trećeg trofeja u drugom delu sezone ove godine. Naglašavajući važnost podrške, iz kluba se iznosi inicijativa za obezbeđivanje prostorija koje bi omogućile pravno-administrativnim članovima kluba da još snažnije doprinesu radu i promociji ovog uzbuđujućeg sporta.
Uz izvanredne rezultate na terenu, ističe se neophodnost pravilne podrške i finansiranja. Predstavnici kluba naglašavaju da su ove godine suočeni s ograničenim prihodom, posebno u vezi s organizacijom treninga i takmičarskih aktivnosti. Apeluju na gradske vlasti da pažljivo razmotre finansijski plan kako bi klub WBC Nais iz Niša mogao nastaviti sa izuzetnim sportskim postignućima i radom na promociji ovog dragocenog sporta.


#   Ниш   кошарка   Грчка   ККК Наис   Клуб кошаркаша у колицима НАИС   кошарка у колицима
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима