Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Победник БН01 освајио Куп Србије у кошарци у колицима, Ниш имао свог представника

rssBookmark and Share

Ниш 09.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Протеклог викенда, нишка хала "Чаир" била је поприште узбудљивог кошаркашког такмичења, Купа Србије у кошарци у колицима. Овај догађај, који је окупио тимове из различитих градова, био је прилика за приказивање спортског умећа и борбе за престижну титулу.

Победник БН01 освајио Куп Србије у кошарци у колицима, Ниш имао свог представника

Ниш је имао свог представника ККК Наис, али је највише пажње привукао тим Победник БН01 из Београда. Узбуђење је расло како су се мечеви одвијали, а публика је била одушевљена атрактивним потезима кошаркаша у колицима.

Први меч између Наиса и Мега Деспота завршен је победом Мега Деспота резултатом 65:50, док је у другом мечу Победник БН01 савладао Наис резултатом 69:38. У финалу, Победник БН01 се суочио са Мега Деспотом, и након узбудљиве борбе тријумфовао резултатом 59:41, освојивши титулу победника Купа Србије.

Поред спортских достигнућа, ово такмичење је имало и ширу сврху - подизање свести о инклузији и подршци особама са инвалидитетом. Организатори, укључујући Савез клубова кошарке у колицима, Удружење параплегичара Нишавског округа и Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу и ГО Медијана као проковитеља, су се потрудили да овај догађај буде не само спортски, већ и едукативни.

“Такмичење и спортски дух, али и фер плеј и дружење на утакмицама особа са инвалидитетом подсећају нас, шта је суштина спорта и како спортисти, треба да се понашају” изјавила је Маја Живковић, чланица Већа Градске општине Медијана, приликом отварања овог турнира.

Након успешно организованог Купа Србије, сада се сви окрећу ка наредним изазовима и даљем унапређењу овог дивног спорта. Овај догађај је био још један корак напред ка остваривању спортске инклузије и промоцији здравог начина живота за све грађане.


#   Ниш   Чаир   Медијана градска општина   Факултет спорта и физичког васпитања   параплегичари   Куп Србије   ККК Наис   Клуб кошаркаша у колицима НАИС   кошарка у колицима
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима