Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одржан Трећи кадетски трофеј Пантелеј

rssBookmark and Share

Трупале 20.09.2016. Јужна Србија Инфо

Дечији шаховски клуб „ОСНОВАЦ“ у сарадњи са основном школом „Ћеле кула“, а под покровитељством Градске општине Пантелеј, организовао је први турнир новог серијала кадетских рапид рејтинг турнира „III КАДЕТСКИ ТРОФЕЈ ПАНТЕЛЕЈ – ОСНОВАЦ НА ПОТЕЗУ“, у суботу 17. септембра у просторијама школе.

Одржан Трећи кадетски трофеј Пантелеј

Серијал се састоји из десет месечних турнира, који ће бити играни од септембра 2016. године, до јуна 2017. године. На сваком од тих 10 турнира учесници освајају одређене бодове, на основу којих се прави генерална табела, а на крају серијала се по њој награђују најбољи такмичари.

Главне награде, у вредности од преко 90.000 динара, за најуспешније такмичаре на крају серијала су: ЛАПТОП РАЧУНАР, за најбољег дечака у старијој групи; КУЋНИ БИОСКОП, за најуспешнију девојчицу у старијој групи; док су у млађој групи за најбољег дечака и најбољу девојчицу предвиђени ТАБЛЕТ РАЧУНАРИ.

Додатно, за најуспешнијег младог такмичара у оквиру старије групе, предвиђен је СМАРТ МОБИЛНИ ТЕЛЕФОН, а за најуспешније ненаграђене чланове Дечијег шаховског клуба „ОСНОВАЦ“, и у млађој и у старијој групи, награда су ТАБЛЕТ РАЧУНАРИ.
Овај, трећи по реду серијал, по наградном фонду надалеко превазилази претходна два серијала, као и све остале кадетске турнире, не само на локалу, већ и много шире. Дечији шаховски клуб „ОСНОВАЦ“ – екипни кадетски првак Централне Србије, уз помоћ Градске општине Пантелеј, потрудио се да обезбеди изузетно вредне награде, како би младим шахистима дао додатни подстрек да истрају на свом путу бављења шахом.
На овом првом турниру, који се играо по Швајцарском систему (компјутерско паровање, холандска варијанта), у 7 кола, са темпом игре од 15 минута по играчу, по Правилима игре ФИДЕ и додатку за убрзани шах, право учешћа имала су деца рођена 2002. године и млађа. Учесници су били подељени у две групе, млађу и старију. Млађа група је била састављена од девојчица и дечака рођених 2006. године и млађих, док су у старијој групи учествовала деца рођена 2002-2005. године. Турнир старије групе се рејтинговао, што је велика новина у односу на претходна два серијала.

На турниру је учествовало 56 младих такмичара, а поред деце из Ниша и Нишке Бање, учествовала су и деца из Скопља, Београда, Алексинца, Власотинца, Параћина, Ћуприје, Јагодине, Пожаревца, Зајечара и Пирота.

Након одиграних 7 кола, прво место и победнички пехар у млађој групи, освојили су АНАСТАСИЈА ВОЈИНОВИЋ (ШК „Лав“, Алексинац) код девојчица и ЈОВАН СТЕВАНОВИЋ код дечака. У старијој групи, прво место код девојчица освојила је АНДРЕА ПАВЛОВИЋ (Дечији шаховски клуб „ОСНОВАЦ“), а код дечака гост из Македоније, МИХАИЛ ЈОРДАНОВ (ШК „АЛКАЛОИД“, Скопље).
 
Поред њих, по троје најбољих такмичара у свим старосним узрастима, од 2002. годишта, до 2010. годишта, награђено је одговарајућим медаљама:
 
2010. годиште и млађи
1. ЋИРИЋ Сава (ШК „Раднички“, Трупале)
2. ЈОЗИЋ Светолик (ШК „Лав“, Алексинац)
3. МЛАДЕНОВИЋ Виктор (ДШК „ОСНОВАЦ“)
 
2009. годиште
1. РАДОВАНОВИЋ Петар (ДШК „ОСНОВАЦ“)
2. МИШКОВИЋ Андрија (ШК „Алиса Марић“)
3. ДАНИЛОВИЋ Ђорђе (ДШК „ОСНОВАЦ“)
 
2008. годиште
1. ЗДРАВКОВИЋ Филип (ШКГН „Комрен“)
2. ВОЈИНОВИЋ Анастасија (ШК „Лав“, Алексинац)
3. АНДРЕЈЕВИЋ Јован (ШКГН „Комрен“)
 
2007. годиште
1. СТЕВАНОВИЋ Јован
2. ВАСИЋ Димитрије (ОШК „Параћин 3 – ДЦК“, Параћин)
3. ЛУКИЋ Саша (ШК „Раднички-Боне“, Ћуприја)
 
2006. годиште
1. САВИЋ Никола (ШКГН „Комрен“)
2. ЛУКИЋ Стефан (ШК „Цар Константин“)
3. САВИЋ Павле (ШКГН „Комрен“)
 
2005. годиште
1. ДИНИЋ Анђела (ШК „Власотинце“, Власотинце)
2. ЂУРИЋ Радивоје (ШКГН „Комрен“)
3. ПРОТИЋ Марија (ШК „Нестор“, Београд)
 
2004. годиште
1. ЈОРДАНОВ Михаил (ШК „Алкалоид“, Скопље)
2. ПАВЛОВИЋ Андрија (ДШК „ОСНОВАЦ“)
3. ПАВЛОВИЋ Андреа (ДШК „ОСНОВАЦ“)
 
2003. годиште
1. ПЕТРОВИЋ Душан (ШКГН „Комрен“)
2. ЦВИЈАНОВИЋ Јован (ШК „Економист“)
 
2002. годиште
1. ВИДОЈКОВИЋ Илија (ШК „Ниш“/ДШК „ОСНОВАЦ“)
2. ПЕТРОВИЋ Немања (ДШК „ОСНОВАЦ“)
3. СТЕВАНОВИЋ Јелена
 
У старијој групи, имали су право учешћа и млађи такмичари, по одобрењу организатора, те су и за њих биле предвиђене одређене награде. Најуспешнији такмичар био је ЋИРИЋ Павле (ШК „Раднички“, Трупале), док је друго место освојио ЂЕЛИЋ Јован (ШК „Част и слава“, Пирот).
 
Награђена су и по три најуспешнија члана Дечијег шаховског клуба „ОСНОВАЦ“, која су добила пехар и одговарајуће медаље.
 
Млађа група:
1. МИЛОШЕВИЋ Миљана
2. ПАУНОВИЋ Лазар
3. МАЉЕВИЋ Маја
 
Старија група:
1. ВИДОЈКОВИЋ Илија
2. ПАВЛОВИЋ Андреа
3. ПАВЛОВИЋ Андрија
 
Турнир је, као и сви претходни до сада, протекао у најбољем реду, а за то су се поред самих такмичара побринуле и судије турнира, овог пута у саставу - Игор Лукић, ФИДЕ судија и Ненад Ранђеловић, регионални судија.


#   шах   Трупале   прво место   ГО Пантелеј   Игор Лукић   Јован Стевановић   ДШК Основац   Ћеле Кула ОШ   Основац на потезу   Анастасија Војиновић   Ненад Ранђеловић   градске општине   таблет рачунари
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима