Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održan Treći kadetski trofej Pantelej

rssBookmark and Share

Trupale 20.09.2016. Južna Srbija Info

Dečiji šahovski klub „OSNOVAC“ u saradnji sa osnovnom školom „Ćele kula“, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Pantelej, organizovao je prvi turnir novog serijala kadetskih rapid rejting turnira „III KADETSKI TROFEJ PANTELEJ – OSNOVAC NA POTEZU“, u subotu 17. septembra u prostorijama škole.

Održan Treći kadetski trofej Pantelej

Serijal se sastoji iz deset mesečnih turnira, koji će biti igrani od septembra 2016. godine, do juna 2017. godine. Na svakom od tih 10 turnira učesnici osvajaju određene bodove, na osnovu kojih se pravi generalna tabela, a na kraju serijala se po njoj nagrađuju najbolji takmičari.

Glavne nagrade, u vrednosti od preko 90.000 dinara, za najuspešnije takmičare na kraju serijala su: LAPTOP RAČUNAR, za najboljeg dečaka u starijoj grupi; KUĆNI BIOSKOP, za najuspešniju devojčicu u starijoj grupi; dok su u mlađoj grupi za najboljeg dečaka i najbolju devojčicu predviđeni TABLET RAČUNARI.

Dodatno, za najuspešnijeg mladog takmičara u okviru starije grupe, predviđen je SMART MOBILNI TELEFON, a za najuspešnije nenagrađene članove Dečijeg šahovskog kluba „OSNOVAC“, i u mlađoj i u starijoj grupi, nagrada su TABLET RAČUNARI.
Ovaj, treći po redu serijal, po nagradnom fondu nadaleko prevazilazi prethodna dva serijala, kao i sve ostale kadetske turnire, ne samo na lokalu, već i mnogo šire. Dečiji šahovski klub „OSNOVAC“ – ekipni kadetski prvak Centralne Srbije, uz pomoć Gradske opštine Pantelej, potrudio se da obezbedi izuzetno vredne nagrade, kako bi mladim šahistima dao dodatni podstrek da istraju na svom putu bavljenja šahom.
Na ovom prvom turniru, koji se igrao po Švajcarskom sistemu (kompjutersko parovanje, holandska varijanta), u 7 kola, sa tempom igre od 15 minuta po igraču, po Pravilima igre FIDE i dodatku za ubrzani šah, pravo učešća imala su deca rođena 2002. godine i mlađa. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, mlađu i stariju. Mlađa grupa je bila sastavljena od devojčica i dečaka rođenih 2006. godine i mlađih, dok su u starijoj grupi učestvovala deca rođena 2002-2005. godine. Turnir starije grupe se rejtingovao, što je velika novina u odnosu na prethodna dva serijala.

Na turniru je učestvovalo 56 mladih takmičara, a pored dece iz Niša i Niške Banje, učestvovala su i deca iz Skoplja, Beograda, Aleksinca, Vlasotinca, Paraćina, Ćuprije, Jagodine, Požarevca, Zaječara i Pirota.

Nakon odigranih 7 kola, prvo mesto i pobednički pehar u mlađoj grupi, osvojili su ANASTASIJA VOJINOVIĆ (ŠK „Lav“, Aleksinac) kod devojčica i JOVAN STEVANOVIĆ kod dečaka. U starijoj grupi, prvo mesto kod devojčica osvojila je ANDREA PAVLOVIĆ (Dečiji šahovski klub „OSNOVAC“), a kod dečaka gost iz Makedonije, MIHAIL JORDANOV (ŠK „ALKALOID“, Skoplje).
 
Pored njih, po troje najboljih takmičara u svim starosnim uzrastima, od 2002. godišta, do 2010. godišta, nagrađeno je odgovarajućim medaljama:
 
2010. godište i mlađi
1. ĆIRIĆ Sava (ŠK „Radnički“, Trupale)
2. JOZIĆ Svetolik (ŠK „Lav“, Aleksinac)
3. MLADENOVIĆ Viktor (DŠK „OSNOVAC“)
 
2009. godište
1. RADOVANOVIĆ Petar (DŠK „OSNOVAC“)
2. MIŠKOVIĆ Andrija (ŠK „Alisa Marić“)
3. DANILOVIĆ Đorđe (DŠK „OSNOVAC“)
 
2008. godište
1. ZDRAVKOVIĆ Filip (ŠKGN „Komren“)
2. VOJINOVIĆ Anastasija (ŠK „Lav“, Aleksinac)
3. ANDREJEVIĆ Jovan (ŠKGN „Komren“)
 
2007. godište
1. STEVANOVIĆ Jovan
2. VASIĆ Dimitrije (OŠK „Paraćin 3 – DCK“, Paraćin)
3. LUKIĆ Saša (ŠK „Radnički-Bone“, Ćuprija)
 
2006. godište
1. SAVIĆ Nikola (ŠKGN „Komren“)
2. LUKIĆ Stefan (ŠK „Car Konstantin“)
3. SAVIĆ Pavle (ŠKGN „Komren“)
 
2005. godište
1. DINIĆ Anđela (ŠK „Vlasotince“, Vlasotince)
2. ĐURIĆ Radivoje (ŠKGN „Komren“)
3. PROTIĆ Marija (ŠK „Nestor“, Beograd)
 
2004. godište
1. JORDANOV Mihail (ŠK „Alkaloid“, Skoplje)
2. PAVLOVIĆ Andrija (DŠK „OSNOVAC“)
3. PAVLOVIĆ Andrea (DŠK „OSNOVAC“)
 
2003. godište
1. PETROVIĆ Dušan (ŠKGN „Komren“)
2. CVIJANOVIĆ Jovan (ŠK „Ekonomist“)
 
2002. godište
1. VIDOJKOVIĆ Ilija (ŠK „Niš“/DŠK „OSNOVAC“)
2. PETROVIĆ Nemanja (DŠK „OSNOVAC“)
3. STEVANOVIĆ Jelena
 
U starijoj grupi, imali su pravo učešća i mlađi takmičari, po odobrenju organizatora, te su i za njih bile predviđene određene nagrade. Najuspešniji takmičar bio je ĆIRIĆ Pavle (ŠK „Radnički“, Trupale), dok je drugo mesto osvojio ĐELIĆ Jovan (ŠK „Čast i slava“, Pirot).
 
Nagrađena su i po tri najuspešnija člana Dečijeg šahovskog kluba „OSNOVAC“, koja su dobila pehar i odgovarajuće medalje.
 
Mlađa grupa:
1. MILOŠEVIĆ Miljana
2. PAUNOVIĆ Lazar
3. MALjEVIĆ Maja
 
Starija grupa:
1. VIDOJKOVIĆ Ilija
2. PAVLOVIĆ Andrea
3. PAVLOVIĆ Andrija
 
Turnir je, kao i svi prethodni do sada, protekao u najboljem redu, a za to su se pored samih takmičara pobrinule i sudije turnira, ovog puta u sastavu - Igor Lukić, FIDE sudija i Nenad Ranđelović, regionalni sudija.


#   šah   Trupale   prvo mesto   GO Pantelej   Igor Lukić   Jovan Stevanović   DŠK Osnovac   Ćele Kula OŠ   Osnovac na potezu   Anastasija Vojinović   Nenad Ranđelović   gradske opštine   tablet računari
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima