Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ово су најбољи спортисти!

rssBookmark and Share

Прокупље 25.12.2014. Јужна Србија Инфо

У организацији Спортског савеза и Општине Прокупље одржана је традиционална манифестација „Избор спортисте године“, на којој су додељена признања најуспешнијима у спорту у 2014. години.

Ово су најбољи спортисти!

У конкуренцији пионирки награда је припала Маши Рогановић из Планинарско-скијашког клуба „Топлица“, која је постигла запажене резултате у планинарењу. Код пионира признање је отишло у руке Дарка Стошића, голмана Рукометног клуба „Топличанин“, док је за најуспешнију кадеткињу проглашена чланица Карате клуба „Топличанин“ Анђела Вукановић. Првак државе у гимнастици Џезаир Максути најбољи је кадет, Јована Јовановић чланица ЖРК „Топличанин“ најуспешнија је код јуниорки, док је код јуниора признање припало Војину Лазовићу из МОК „Топличанин 97“.

Награда за најбољи клуб за 2014. годину припала је Женском рукометном клубу „Топличанин“, који бележи сјајне резултате у овој години. Клуб се тренутно налази на трећем месту са реалним изгледима да се пласира у виши ранг. За спортског радника године изабран је Дражан Цвјетковић, тренер у Карате клубу „Топличанин“, док је признање за најбољег тренера припало Предрагу Младеновићу из Гимнастичког клуба.

Награда за животно дело ове године припала је Слободану Митићу, председнику Бокс клуба „Топлица“, који је као тренер репрезентације учествовао на четири првенства Европе и два светска првенства. Више од 40 година тренер је боксера и кик боксера у Топлици, а захваљујући њему створено је 53 првака Југославије и Србије у боксу.

За најбољу сениорку изабрана је Далиборка Салевић из ЖРК „Топличанин“, док је признање за најуспешнијег сениора отишло у руке Милана Куртића, стандардног репрезентативца Србије, члана Карате клуба „Прокупље“.

     izbor%202                    izbor%203

Добитницима је у има локалне самоуправе на признањима честитао председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и пожелео им пуно успеха и среће у 2015. години.

 - Желим вам да наредна година буде још успешнија за вас спортисте, да забележите што боље резултате у свим ранговима и категоријама такмичења. Да на грудима пре свега наших пионира и јуниора засија што већи број медаља, да их на борилиштима прати спортска срећа, да буду достојансвени у победи и у поразу и да увек поштују мото „важно је учествовати, а не победити“. Трудићемо се да вам ми, као локална самоуправа у наредној годину пружимо најбољу могућу подршку, колико год то буде у нашој моћи, рекао је председник Општине Прокупље.

izbor%204


#   Прокупље   Топлица река   председник општине   спортисти   Мирољуб Пауновић   локална самоуправа   кик бокс   Спортски савез   признања   Јована Јовановић   Ана Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима