Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Партизан победом почео одбрану трофеја

rssBookmark and Share

Ниш 28.03.2015. РТС, Јужна Србија Инфо

Кошаркаши Партизана успешно су започели одбрану шампионске титуле, пошто су у Нишу победили екипу Константина са 87:74 (16:18, 22:18, 18:11, 31:27) у првом колу Суперлиге Србије. ФМП убедљиво савладао екипу Тамиша.

Партизан победом почео одбрану трофеја

Црно-бели су се вратили на победнички колосек, који је прекинут поразом у Подгорици против Будућности после 12 мечева у низу.

Кошаркаши Константина боље су отворили дуел, имали предност после прве деонице, али је искуснији тим Партизана преломио меч у трећој четвртини серијом 12:0 и одржао вођство до краја.

Најзаслужнији за тријумф на премијери домаћег првенства био је Никола Милутинов, који је остварио "дабл-дабл" са 19 поена и 10 скокова, пратио га је капитен Драган Милосављевић са 16 поена, док је Милан Мачван додао 13.

Најбољи у редовима Константина био је Данило Тасић са 17 поена, а Стефан Стојачић дао је 12.

Вујошевић: Константин је заслужено у Суперлиги

Стратег Партизана НИС Душко Вујошевић задовољан је победом на старту такмичења у Суперлиги Србије, али је истакао најпре колико је значајно што Ниш има представника у овом делу домаћег шампионата:

- Драго ми је због града Ниша, да има Суперлигаша. Мислим да је Константин сасвим заслужено актер овог такмичења. Они су и то показали и у КЛС, да су заслужени учесници, али и на вечерашњој утакмици. Показали су да имају одређени ниво квалитета који сигурно неће бити, у наредним утакмицама, ни мало наиван када остале екипе буду играле са њима - рекао је тренер црно-белих.

Вујошевић је дао и оцену игре своје екипе:

- Ми смо у појединим моментима одиграли јако квалитетно, било је јако добрих момената, међутим у првом полувремену је било ситуација са којима нисам у потпуности задовољан и на томе ћемо порадити у наредном периоду - закључио је стратег акуелног шампиона Србије.

 

Кошаркаши ФМП Железника победили су на свом терену екипу Тамиша са 95:71 (20:12, 32:21, 17:16, 26:22) на отварању нове сезоне Суперлиге Србије.

Екипа тренера Милана Гуровића је од почетка меча контролисала дешавања на терену, убрзо стекла предност, коју је касније одржавала и повећавала до максималних "плус 26".

Најефикаснији у победничком тиму био је Марко Гудурић са 18 поена, пратио га је Филип Човић са 16, док су Дејан Давидовац и Драган Апић постигли по 10.

У гостујућем саставу истакао се Игор Кесар са 19 поена, а 12 је дао Драган Крушчић.

 

Резултати:

Констатнтин - Партизан (16:18, 22:18, 18:11, 27:31)

ФМП - Тамиш 95:71 (20:12, 32:21, 17:16, 26:22)

Недеља:

Црвена звезда - Мега Лекс (19)

Понедељак:

Војводина - Металац (20)

 


#   Ниш   кошарка   Партизан КК   Константин ОКК   Суперлига   Душко Вујошевић   Данило Тасић   Црвена Звезда
@PartizanBC @OKKKonstantin @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима