Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Partizan pobedom počeo odbranu trofeja

rssBookmark and Share

Niš 28.03.2015. RTS, Južna Srbija Info

Košarkaši Partizana uspešno su započeli odbranu šampionske titule, pošto su u Nišu pobedili ekipu Konstantina sa 87:74 (16:18, 22:18, 18:11, 31:27) u prvom kolu Superlige Srbije. FMP ubedljivo savladao ekipu Tamiša.

Partizan pobedom počeo odbranu trofeja

Crno-beli su se vratili na pobednički kolosek, koji je prekinut porazom u Podgorici protiv Budućnosti posle 12 mečeva u nizu.

Košarkaši Konstantina bolje su otvorili duel, imali prednost posle prve deonice, ali je iskusniji tim Partizana prelomio meč u trećoj četvrtini serijom 12:0 i održao vođstvo do kraja.

Najzaslužniji za trijumf na premijeri domaćeg prvenstva bio je Nikola Milutinov, koji je ostvario "dabl-dabl" sa 19 poena i 10 skokova, pratio ga je kapiten Dragan Milosavljević sa 16 poena, dok je Milan Mačvan dodao 13.

Najbolji u redovima Konstantina bio je Danilo Tasić sa 17 poena, a Stefan Stojačić dao je 12.

Vujošević: Konstantin je zasluženo u Superligi

Strateg Partizana NIS Duško Vujošević zadovoljan je pobedom na startu takmičenja u Superligi Srbije, ali je istakao najpre koliko je značajno što Niš ima predstavnika u ovom delu domaćeg šampionata:

- Drago mi je zbog grada Niša, da ima Superligaša. Mislim da je Konstantin sasvim zasluženo akter ovog takmičenja. Oni su i to pokazali i u KLS, da su zasluženi učesnici, ali i na večerašnjoj utakmici. Pokazali su da imaju određeni nivo kvaliteta koji sigurno neće biti, u narednim utakmicama, ni malo naivan kada ostale ekipe budu igrale sa njima - rekao je trener crno-belih.

Vujošević je dao i ocenu igre svoje ekipe:

- Mi smo u pojedinim momentima odigrali jako kvalitetno, bilo je jako dobrih momenata, međutim u prvom poluvremenu je bilo situacija sa kojima nisam u potpunosti zadovoljan i na tome ćemo poraditi u narednom periodu - zaključio je strateg akuelnog šampiona Srbije.

 

Košarkaši FMP Železnika pobedili su na svom terenu ekipu Tamiša sa 95:71 (20:12, 32:21, 17:16, 26:22) na otvaranju nove sezone Superlige Srbije.

Ekipa trenera Milana Gurovića je od početka meča kontrolisala dešavanja na terenu, ubrzo stekla prednost, koju je kasnije održavala i povećavala do maksimalnih "plus 26".

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Gudurić sa 18 poena, pratio ga je Filip Čović sa 16, dok su Dejan Davidovac i Dragan Apić postigli po 10.

U gostujućem sastavu istakao se Igor Kesar sa 19 poena, a 12 je dao Dragan Kruščić.

 

Rezultati:

Konstatntin - Partizan (16:18, 22:18, 18:11, 27:31)

FMP - Tamiš 95:71 (20:12, 32:21, 17:16, 26:22)

Nedelja:

Crvena zvezda - Mega Leks (19)

Ponedeljak:

Vojvodina - Metalac (20)

 


#   Niš   košarka   Partizan KK   Konstantin OKK   Superliga   Duško Vujošević   Danilo Tasić   Crvena Zvezda
@PartizanBC @OKKKonstantin @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima