Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пет медаља за нишке стреличаре у Београду

rssBookmark and Share

Ниш 16.08.2022. Јужна Србија Инфо

Претпоследњи рангирни турнир првенства Србије одржан је овог викенда у Београду, у организацији СК Кошутњак. Стреличари СК Ниш су се вратили кући са пет медаља - две златне, једном сребрном и две бронзане.

Пет медаља за нишке стреличаре у Београду

Најбољи резултат читавог турнира остварио је Огњен Недељковић из СК Ниш, у дисциплини компаунд лук. Он је у квалификацијама постигао 701 поен, што је изванредан резултат и на међународном нивоу. Након тога се „прошетао“ кроз елиминације и још једном са лакоћом освојио златну медаљу. Ово је само још једна потврда да Недељковића с правом називају најбољим стреличарем Србије свих времена.

Другу златну медаљу је освојила трочлана екипа СК Ниш у дисциплини голи лук. Овог пута рекорд није оборен јер је Мајовић био далеко испод свог нивоа, али су друга двојица оправдала очекивања. Дејан Стојановић је освојио и индивидуалну сребрну медаљу а Вељко Петровић бронзану, док је злато отишло у Панчево, код ове сезоне одличног Мажинга.

Бронзана медаља је освојена и у дисциплини олимпијски лук. Овог пута је заблистао млади Марко Вулић, који је након одличних квалификација задржао треће место и кроз четри круга елиминација против знатно искуснијих противника.

Ова напорна сезона улази у завршницу - предстоји нам још турнир у Новом Саду наредног викенда, а у септембру Државно првенство. Интензивно се припремамо и улажемо огромне напоре да ову сезону завршимо са што више освојених индивидуалних и екипних титула првака Србије, упркос финансијским проблемима и повредама које су нас пратиле задњих месеци.


#   Ниш   Београд   медаље   стреличарство   СК Ниш   Стреличарски клуб Ниш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима