Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Најбољи спортисти Лесковца 2017.

rssBookmark and Share

Лесковац 27.12.2017. Јужна Србија Инфо

Лесковачки спортски савез је по четврти пут за најбољу лесковачку спортисткињу прогласио Јелену Станојевић, каратисткињу, а титулу најбољег спортисте понео је стонотенисер Небојша Илић из клуба САН СПИН који окупља особе са инвалидитетом.

Најбољи спортисти Лесковца 2017.

На традиционалној свечаности у седишту града Лесковца проглашени си у најбољи клубови, појединци у различитим категоријама  као и спортски педагози.

Повељу је добио и градоначелник Лесковца Горан Цветановић за изузетан допринос развоју спорта, као и Бојан Тојага, шеф Одељења друштвених делатности  економског развоја.

За најбољи клуб проглашен је КМФ,,Лесковац“, а за најбољу спортску организацију Кошаркашки клуб ,,Актавис Академија“.

Мушке спортске наде су Виктор Димитријевић из ПК Лесковац и Братислав Пешић из ПК Дубочица, а женске Нина Станисављевић из ПК „Дубочица” и Емилија Милошевић” из Актавис академије.

Душана Величковић из ПК “Дубочица” проглашен је за најбољег спортског стручњака, Владан Стојиљковић из КК “Актавис Академије” за најбољег спортског радника, док је Александар Петковић проглашен за најбољег дугогодишњег радника.

Срђан Миљковић је изабран за најбољег у категорији педагога физичке културе, а Милош Стевановић најбољи као појединац за рад у другим организацијама.

Посебна признања, повеље и захвалнице за изузетан допринос развоју спорта града Лесковца за 2017. годину додељење су Телевизији 4С, Југмедии и Спортској страни југа. Ивану Здравковићу из мачевалачког клуба “Дубочица” и Марини Динић из клуба спортова снаге.

Признања је уручивао потпредседник лесковачког Савеза спортова Горан Филиповић који је оценио да је захваљујући пројекту “Промоција спорта-спорт за све” “знатно омасовљено учешће школске деце и омладине у рад спортских клубова”.

Градоначелник Цветановић подсетио је да је током 2017. године 108 клубова добило из градске касе 55 милиона динара.

“Нарочито ми је драго што део ових средстава усмеравамо према Градском савезу за школски спорт, јер је развој спорта код деце основа за свако унапређење лесковачког спорта”, закључио је градоначелник Цветановић.


#   Лесковац   спорт   Горан Цветановић   спортиста године   Бојан Тојага   Братислав Пешић   Нина Станисављевић   Спортски савез Лесковца
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима