Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички "архивирао" Бачку

rssBookmark and Share

Ниш 18.03.2017. Војка Андрејић, srbijasport.net

Оно што је шеф стручног штаба Нишлија, уочи утакмице на гостовању у Бачкој Паланци, обећао, испуњено је. Раднички је остварио победу, уписао нова три бода, и у последњих пет утакмица, од могућих петнаест, освојио тринаест бодова. Пети пут заредом противнички голман је два пута вадио лопту из мреже.

Раднички "архивирао" Бачку

Раднички је напао од првог минута у намери да оствари предност и то му је пошло за руком већ у 13. минуту, када је голом Којића повео. Саша Стојановић је одузео лопту на средини терена, идеално упослио Којића, који је у правом моменту утрчао у шеснаестерац и савладао Коновалова.

Домаћини се нису предавали, али се чини да је важност утакмице учинила своје. Превише нервозно су ушли у меч, па им је судија Николић показао четири жута картона. Због добијеног другога жутог картона, при крају првог полувремена, лишени су били помоћи најискуснијег играча Весељка Тривонувића током другог дела утакмице.

Ипак, домаћи фудбалери, и ако бројчано слабији, нису се предавали и већ у 49. минуту поравнали резултат на 1:1. Након лепе комбинације домаћих по левој страни, Луковић се нашао на правом месту и савладао Зоговића.

Појачао је темпо Раднички након примљеног гола, али неколико изгледних шанси нису реализовали Којић, Арсић и Траванчић.

Победу Радничком је донео Лазар Арсић поготком у 82. минуту.  Волков је одлично прошао по левој страни и са корнер линије заврнуо у срце шеснаестерца, Којић је пропустио лопту кроз ноге, она је дошла до Арсића који је одлично реаговао и савладао руског голмана.

До краја утакмице, Раднички је могао да повиси водјство, али је Рус Коновалов изашао као победник у дуелу са Траванчићем, у 86. минуту. У ситуацији када се нашао сам пред голманом Бачке, нападач Радничког је добро шутирао, али је бивши голман Нишлија сјајно реаговао и спасио своју мрежу.

Следи репрезентативна пауза, а првенство се наставља 01.04. 2017. На програму ће бити 28. коло Суперлиге. Раднички је домаћин Партизану, а екипа Бачке гостује Раднику у Сурдулици.

Стратег нишког тима Милан Раставац био је задовољан оствареним резултатом:

“Знали смо да нас чека тежак посао, да ћемо наићи на агресивног и мотивисаног ривала и мислим да смо се добро спремили за такав амбијент. Било је делова игре у којима смо доминирали, делом баш и нисам задовољан, нарочито у периоду од нашег вођства до изједначења. У пар ситуација смо били брзоплети, у пар недовољно концентрисани, али, све у свему, најважније је да смо освојили три вредна бода који нас остављају у врху табеле и омогућавају нам да се у миру спремимо за искушења која нас чекају у последња три кола” – рекао је тренер нишког тима.

ОФК БАЧКА – ФК РАДНИЧКИ НИШ 1:2 (0:1)

Стадион “Славко Малетин – Вава” Б.Паланка

Гледалаца око 1000

Судија Бојан НИКОЛИЋ (Крагујевац)

Жути картони: Балабановић, Илић, Коновалов, Бајић (Бачка) Арсић, Волков (Раднички)

Црвени картон: Тривуновић (Бачка)

Стрелци: - 0:1 у 13. Којић, - 1:1 у 49. Луковић, -1:2 у 82. Арсић.

БАЧКА: Коновалов, Николић, Бајић, Илић, Клисура, Бошковић (од 87. Ставрић), Луковић (од 83. Видовић), Балабановић, Тривуновић, Варга (од 90. Ивковић), Бизмарк.

РАДНИЧКИ: Зоговић, Петровић, Перендија, Станковић (од 75. Мркић), Волков, Томић, Арсић, Стојановић, Траванчић, Којић (од 86. Јовановић), Нома (од 90. Станојевић).


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Саша Стојановић   Милан Раставац   Бојан Николић   Бачка ФК
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима