Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички заслужено на другом месту

rssBookmark and Share

Ниш 24.02.2019. ФК Раднички

Фудбалери Радничког победили су Војводину у једном од најинтересантнијих мечева овог кола. Утакмица 23. кола припала је Нишлијама са 1:0, а стрелац је био Радован Панков.

Фото. СтарСпорт
Фото. СтарСпорт

Раднички је уз Црвену звезду ове године најконстантнији тим у првенству. Само два пораза ове године. Један је од Црвене звезде на стадиону 'Рајко Митић', а други од Макабија у Израелу. Последњи пораз био је од црвено-белих 29. јула. Од тада је Раднички заређао невероватан низ од 24 утакмица без пораза. Падали су веома квалитетни тимови, а откидани су бодови Црвеној звезди и Партизану на Чаиру. Нишлије се могу похвалити и податком да ове године нико није однео цео плен са Чаира. 

Раднички је ремизирао са Макабијем 2:2, Црвеном звездом 2:2 и Партизаном 2:2. Дакле, на Чаиру ове године нико нема права да се нада сигурним бодовима, било то на домаћој или интернационалној сцени. 

Већ сада можемо да подвучемо црту и кажемо да су Нишлије освојили највећи број бодова у једној сезони, налазе се на другом месту иза Црвене звезде, на заостатку од 6 бодова, а 9 више од трећепласираног Партизана. Црвено и црно-бели имају утакмицу мање, јер се њихови мечеви играју током викенда. 

Шта је то што Раднички има а остали клубови не? Покретачку снагу која гура клуб напред. Челник клуба Ивица Тончев уз себе је поставио одличне стручњаке попут тренера Ненада Лалатовића и спортског директора Марка Јовановића чије су аквизиције у прелазном року већ у првим колима ставиле до знања да ће правити разлику на терену. Успех клуба лежи и у финансијској стабилности која влада од доласка Тончева, по речима људи из клуба плате се исплаћују редовно, а то играчима оставља простора да без икаквих притисака играју и праве одличне резултате. 

Раднички је на другом месту по постигнутим головима (45), испред је само Црвена звезда (59), а трећем месту по примљеним (15) испред је Партизан са 8 и Црвена звезда са 12 примљених голова. 

На крају се треба осврнути на то да је Раднички уз Звезду једини који има шест везаних победа у првенству. Показало се да је то веома тешко и клубовима са много већим буџетом. 

Без сумње нас очекује занимљива завршница првенства, а ко може ли Раднички да издржи овај темпо, показаће недеље пред нама. Остаје нам да уживамо у добром фудбалу. Сада сви знају 'куде је тај Ниш'. 


#   Ниш   фудбал   Ивица Тончев   Раднички ФК   Војводина ФК   Црвена Звезда
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима