Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Саопштење Града поводом "проблема" са лиценцом ФК Раднички

rssBookmark and Share

Ниш 24.05.2017. Јужна Србија Инфо

„Фудбалски клуб Раднички Ниш је градски клуб и стога смо изузетно забринути због најновијих дешавања у вези са добијањем евро лиценце" пише у делу саопштења ресорног већника Бранислава Качара..

Град Ниш
Град Ниш

Саопштење преносимо у целости...

Као Град увек смо се трудили да помогнемо ФК Раднички да превазиђе финансијске проблеме које је имао у претходном периоду како би несметано могао да се такмичи у домаћој фудбалској лиги и како би поштовао све законе наше државе. Из тог разлога брине нас чињеница да поједини фудбалски клубови, који су дугогодишњи рекордери у дуговањима и чији су рачуни годинама у блокади, сада буквално „преко ноћи“ проналазе новац и деблокирају рачун. Сматрамо да не би било добро да се игноришу закони наше Републике и да је потребно да се правила поштују у континуитету, а не само онда када појединцима то одговара. Фудбал није само игра на терену већ и резултат домаћинског пословања клубова и испуњавање законом предвиђених обавеза.

Као Град забринути смо развојем ситуације и могућношћу да лиценца припадне клубу који годинама ради „на црно“. Уколико се то заиста буде догодило, дефинитивно ће се наградити непоштовање државе и њених закона. Подаци којима располежемо говоре да је нишки Фудбалски клуб Раднички само у последња два месеца платио око 9 милиона динара на име пореза Републици Србији, као и 30 милиона динара за заостала дуговања из прошлости.

Град Ниш наставиће да подржава нишки спорт и спортисте и  искрено се надамо да ће поштовање закона ове државе бити нешто што је изнад свега“, наводи се у саопштењу члана Градског већа за спорт Бранислава Качара.


#   Ниш   Градско веће   фудбал   Раднички ФК   лиценца   Бранислав Качар
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима