Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Синиша Стошић нови тренер КК "Здравље" Лесковац

rssBookmark and Share

Лесковац 15.12.2015.

Управни одбор Кошаркашког клуба Здравље Лесковац је на седници одржаној у недељу донео одлуку о промени тренер.
Управа лесковачког друголигаша донела је одлука да се за новог тренера КК Здравље Лесковац именује Синиша Стошић, стручњак из Лесковца.

Синиша Стошић нови тренер КК "Здравље" Лесковац

Тим поводом у Кошаркашком клубу Здравље Лесковац одржана је ванредна конференција за медије.

- Одржана је ванредна седница Управног одбора и донета је одлука да мора доћи до одређених промена у раду клуба. У спорту су једино мерило резултати. На жалост ми ове године немамо очекиване резултате, а то је вероватно ствар за једну дубљу анализу. У овом тренутку нисмо имали неки превелик избор. Играче не можете мењати, то што смо довели - довели смо. Морамо направити неки рез, у смислу да направимо неки позитиван шок међу играчима. Шок се најчешће прави сменом тренера, што смо ми јуче и урадили. Доста дуго, до касно у ноћ смо разматрали тренутну ситуацију и сложили се да морамо хитно да реагујемо. Лесковац мора и има потенција да остане у рангу у којем се тренутно такмичи. Уместо господина Саше Јовића на место првог тренера долази господин Синиша Стошић. Саша Јовић је дугогодишњи спортски радник, стручњак из Лесковца који је својим радом и заслуживао да буде први тренер. Он је оставио дубок траг у клубу, и мени и осталим члановима Управног одбора је жао што је до овога морало да дође. Његова смена не значи и аутоматски одлазак из клуба. Ако осети потребу да и даље ради у клубу за њега ће увек бити места. Ако одлучи да оде у неку другу страну сигурно му ни у томе нећемо правити проблема и пожелећемо му пуно успеха у раду. Сматрали смо да требамо да ангажујемо искусног тренера, са мало дужим кошаркашким стажом и због тога смо се ддлучили за Синишу Стошића. У овом тренутку он нема много избора што се тиче играчког кадра, а ми имамо још пар дана могућност да доведемо још једног играча. Чињеница је да у првом тиму шкрипи на неколико позиција, а Стошић ће са људима из струке и својим сарадницима сести и вероватно већ данас рећи шта је то што је најургентније за Кошаркашки клуб Здравље. Ми ћемо првенствено довести играча који у овом тренутку највише недостаје Здрављу. Сматрам да имамо квалитет да останемо у рангу у којем се налазимо. Управа и целокупна спортска јавност, а пре свега кошаркашка ће стати иза тима и играча како бисмо остварили циљ, а то је ове сезоне да останемо у Другој кошаркашкој лиги - рекао је на конференцији за медије члан Управног одбора КК Здравље Лесковац др Срђан Матић.

Новинарима се обратио и нови тренер Здравља Синиша Стошић.

- Ситуација није мимало завидна. Надам се да ћемо уз добар рад одрадити један мини циклус и полако извући екипу из кризе. Тренутно је екипа у некој монотоноји и рез је био потребан. Управа је одлучила да смени тренера и на мени је сада велика одговорност. Планови су били везани за пласман у виши ранг, али сада је примарни циљ борба за опстанак. Имаћемо доста проблема због играчког кадра. Клуб су напустила тројица играча, имамо право да ангажујемо једног играча и надам се да ћемо то до четвртка одрадити. Надам се да ћемо пронаћи играчи који ће играти на позицијама један и два, мало вишег играча гд не би било проблема код преузимања противничких играча. Могу само да кажем да ћу дати све од себе да заједно са играчима што пре уђемо у прави ритам и да подигнемо форму - поручио је први тренер Здравља Синиша Стошић.

Екипа Здравља у 12. колу гостује у Алексинцу где ће одмерити снаге да екипом Напретка. Овај меч на програму је у петак.


#   Лесковац   кошарка   тренер   Здравље КК   Саша Јовић   ванредна седница   Синиша Стошић
@ZdravljeKK @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима