Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Спортска личност године Ниша“ Миодраг Перуновић, селектор мушке шаховске репрезентације, Јовићу "Гран при"

rssBookmark and Share

Ниш 01.12.2023. Јужна Србија Инфо

Жири Секције спортских новинара Ниша вечерас је одлучио да награду „Спортска личност године Ниша“ за 2023. годину додели Миодрагу Перуновићу, селектору мушке шаховске репрезентације Србије која је на недавном Европском првенству у Будви освојила златну медаљу, а награду „Спортски Гран при Ниша“ Стефану Јовићу, који је са кошаркашком репрезентацијом Србије освојио сребрну медаљу на Светском првенству у Манили.

„Спортска личност године Ниша“ Миодраг Перуновић, селектор мушке шаховске репрезентације, Јовићу "Гран при"

Награда „Спортска личност године Ниша“ додељује се, традиционално, значајним личностима (спортистима, тренерима, функционерима), без обзира на то где тренутно живе и раде, а својим актуелним ангажманом у спорту значајно доприносе спортском угледу Ниша. Миодраг Перуновић, рођени Нишлија, један је од најзаслужнијих за историјски успех српског шаха. Први пут још од 1989. године мушка репрезентација наше државе стигла је до медаље на великим такмичењима. 

Стефан Јовић био је члан стартне петорке на овогодишњем Мундобаскету и један од најзначајнијих кошаркаша у селекцији Светислава Пешића која је стигла до финала и обезбедила пласман на Олимпијске игре у Паризу. Јовићу је ово четврта сребрна медаља за сениорску репрезентацију са великих такмичења. Он је већ два пута проглашаван за „Спортску личност године Ниша“, па је одлучено да му се овог пута додели награда „Спортски Гран при Ниша“. Он је тек други добитник овог признања, након ватерполо репрезентативца Саве Ранђеловића 2021. године, када је освојо златну олимпијску медаљу у Токију.  

Ова признања биће уручена на 45. свечаности Избор спортисте године Ниша, 12. децембра у хотелу „Неw цитy“, када ће, уз свечани коктел и присуство бројних високих званица, бити проглашени добитници традиционалних признања „Спортиста године Ниша“, „Најбољи млади спортиста Ниша“ и „Најуспешнији спортски колектив Ниша“ за 2023. годину. 

Секција спортских новинара Ниша већ пуне четири и по деценије без прекида организује манифестацију Избор спортисте године Ниша, јединствену на овим просторима и по традицији, и по бројности гостију, и по свечаности проглашења, а јединствен је и жири који одлучује о наградама, јер га, осим нишких спортских новинара, чланова Секције, чине и легенде нишког спорта,  међу њима неки од некадашњих добитника признања „Спортиста године Ниша“. Почасни председник овогодишњег Жирија је Зоран Тута Живковић, некадашњи освајач златне олимпијске медаље са рукометном репрезентацијом Југославије, потом трофејни тренер и последњи селектор који је нашем сениорском рукомету донео златну медаљу на великом такмичењу, на Светском првенству у Швајцарској 1986. године.   


#   Ниш   спорт   Стефан Јовић   Селекција спортских новинара   спортска личност године
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима