Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тончев: Очекујем вечерас празник фубала на Чаиру

rssBookmark and Share

Ниш 12.07.2018. ФК Раднички

Након 35 година ФК Раднички из Ниша се враћа на европску сцену. Очекивања су велика уочи даншње утакмице са малтешком Гзиром Јунајтед, која је заказана за 21 сат, а редови испред билетарнице на Чаиру су велики већ данима.

Тончев: Очекујем вечерас празник фубала на Чаиру

Ивица Тончев, председник клуба са замрзнутом функцијом, позива све навијаче Радничког да дају максималну подршку клубу у овој историјској утакмици.

- На сутрашњој утакмици показаћемо зашто се фудбал игра на југу Србије – а то је због публике. Желим да позовем све како би заједнички подржали клуб и показали колико је фудбал значајан нама на југу Србије и колико Ниш воли свој клуб и увек је уз њега- истакао је Тончев.

Он је задовољан због еуфорује уочи утакмице која је видљива на сваком кораку и што су грађани препознали то да се клуб води на прави начин, без личних интереса, него за овај град и читав југ Србије.

-Задовољан сам када видим колико људи ми дневно приђе на улици како би ми пружили руку и дали подршку клубу, односно изразили захвалност сто је Раднички опет враћен на европски пут. Када то видим знам да смо урадили праву ствар- категоричан је Тончев.

Он је нагласио да када је реч о подршци и емоцији грађана југа Србије према клубу, Раднички увек може да парира Црвеној звезди и Партизану.

-Очекујем да се у утакмицама првог кола квалификација за Лигу Европе покажемо у најбољем светлу. Игром и залагањем у Лиги Европе показаћемо да успех који смо забележили у домаћем првенству, освајањем трећег места, није сплет срећних околности. Раднички постаје озбиљан тим од кога противници стрепе. Желим да нагласим да улазак у Европу није наш коначан циљ, то је само почетак, циљ је да у Европи и останемо- нагласио је Тончев.

Он је додао да је циљ руководства и стручног штаба Радничког исти, а то је стварање јаког и моћног клуба, уз напомену да сматра да су на добром путу да то и реализују .

Први човек Радничког истакао је да је свестан колико је за Ниш и југ Србије значајно учешће Радничког у европском такмичењу након 35 година и зато очекује да у сутра буде празник спорта на Чаиру.

Нагласио је да је посебно задовољан што је за две године, након доласка нове управе, реализовано оно што је тада обећано – учешће на европској сцени. Мада, напомиње да тек сада следи прави посао и очекује максимално залагање свих у клубу да Раднички поврати стару славу.

-Сигуран сам да ће Раднички дати све од себе да дође до другог кола квалификација за Лигу Европе- јасан је Тончев.


#   Ниш   фудбал   Ивица Тончев   Раднички ФК   Израел   југ Србије   Лига Европе   Гзира Јунајтед
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима