Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу одржана ауто-дрифт трка: Day of Champion

rssBookmark and Share

Лесковац 02.10.2019. Јужна Србија Инфо

Велики ауто дрифт догађај који се одигравао протеклог викенда на простору иза компекса Апостоловић.

У Лесковцу одржана ауто-дрифт трка: Day of Champion

У суботу се окупило 20 екипа, не само из Србије, већ и из Хрватске, Бугарске и Грчке које се наочиглед бројних посетилаца вежбали и тренирали за финалну трку под називом Day of Champion која је одржана у недељу. Време је и данас послужило љубитеље адреналинске вожбе и аутомобилизма који су се у великом броју окупили на простору.

У име Града Лесковца, који је поред Туристичке организације Лесковац, један од покровитеља ове трке, се обратила помоћница градоначелника Андреа Тошић која је нагласила да локална самоуправа има слуха за иновативне и креативне манифестације: „Ово аутомобилско такмичење је значајно и са туристичког аспекта с обзиром на то да учесници долазе не само из Србије већ и из Бугарске, Грчке и Хрватске. Поред тога Лесковац увек стоји иза предузимљих и способних младих људи попут организатора ове манифестације који служе као одличан пример деци и омладини.“

Александар Јокић, један од зачетника ове спортске дисциплине која је настала у Јапану на нашим просторима је изразио своју захвалност према организаторима, граду и градоначелнику који су изашли у сусрет љубитељима адреналина и дима и најавио Ауто дрифт трке 2020. за крај јуна које ће бити подигнуте на још већи ниво.

Након тренинга и ревијалног дела такмичари су се надметали на стази борећи се за вредне новчане награде. Прво место и новчану награду у износу од 500 евра освојио је Милош Ђорђевић Зека из Крагујевца, друго место и износ од 300 евра је изборио Марко Бркљачић из Хрватске, док је треће место и награда у износу од сто евра припала Николи Илићу из Новог Сада. Цветан Ефтимов је возач чији перформанс је обележио оба дана тако да је понео престижну титулу Moment of the race.

Организација и безбедност како возача тако и гледалаца је била на високом нивоу, а посебну пажњу је привукла једина жена која је учествовала на трци – Милица Тикић из Вршца, као и најмлађи учесник, седамнаестогодишњи Бојан Цветковић са Косова.


#   Лесковац   аутомобили   такмичење   аутомобили   трке   Day of Champion   аутомобили
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима