Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Успех нишких бораца на такмичењу "Граплинг Куп Србије"

rssBookmark and Share

Ниш 16.11.2022. Јужна Србија Инфо

Прошле недеље је одржан Граплинг Куп ( Grappling Kup) Србије у организацији Српског Рвачког Греплинг Савеза. Ово је једно од највећих и најпрестижнијих регионалних такмичења у греплингу и ове године је наступило скоро 400 такмичара из земље и региона

Успех нишких бораца на такмичењу "Граплинг Куп Србије"

Чланови клуба "Fort Jiu Jitsu" наступили су са укупно 11 такмичара у свим старосним категоријама, и осигурали су пет медаља, од тога једну златну, три сребрне и једну бронзану. 

У старосној категорији до 14 година, наш такмичар Данило Стојиљковић успео је да дође до бронзане медаље, док су у конкуренцији до 18 година Урош Пејчиновић и Илија Дончић успели да освоје сребрне медаље у својим категоријама. Клуб је такође имао и женског представника Ању Костић, која је такође осигурала сребрну медаљу где је у финалу изгубила од знатно искусније такмичарке. Главни тренер клуба и такмичар Милош Милосављевић освојио је златну медаљу у А класи, категорија до 84 килограма, и након 4 победа проглашен је за најбољег такмичара турнира. Остали чланови нашег клуба Урош Николић, Душан Пекић, Петар Петровић, Димитрије Мирковић, Петар Илић и Вук Миладиновић пружили су сјајне борбе али нису успели да дођу до медаља.

"Ово је треће велико такмичење за наш клуб у последњих месец дана. Пре овог такмичења наши чланови су наступили и на VIVA Submission Challenge такмичењу, где је Урош Николић успео да освоји златну медаљу. Такође, такмичар нашег клуба Милан Стојиљковић освојио је 3. коло ММА Лиге Србије у дисциплини ММА (мешовите борилачке вештине).

Ово представља велики успех за наш клуб и за борилачки спорт у Нишу и јако смо поносни на наше чланове који се константно такмиче широм Србије и региона и у јакој конкуренцији освајају медаље. Следеће такмичење за нас ће вероватно бити финале ММА Лиге Србије на којем би требало да наступи Милан Стојиљковић. Поред овога, чека нас пуно турнира након нове године и надамо се још бољим резултатима у 2023.", кажу задовољно.


#   Ниш   џиу џицу   Гаџин Хан   борилачки спортови   Fort Jiu Jitsu
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима