Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уз пенале, пораз Радничког на Маракани

rssBookmark and Share

Ниш 14.04.2019. ФК Раднички

Раднички је изгубио од Црвене звезде са 3:0 у дербију сезоне у Суперлиги Србије, који је одигран у склопу 31. кола, односно 1. кола плеј-офа. Ово је Нишлијама тек други првенствени пораз, а први су доживели на истом стадиону од истог противника резултатом 2:0, још 29. јула прошле године.

Црвена звезда се са друге стране сада знатно примакла новој шампионској титули, пошто има седам бодова више од Радничког на шест кола до краја.

Утакмица је решена у првом полувремену када је домаћин два пута са пенала затресао мрежу голмана Ристића. Прво је Ричмонд Боаћи у 23. био сигуран са беле тачке, а потом је Ел Фарду Бен у другом минуту надокнаде послао лопту иза леђа чувара мреже Радничког.

Раднички је играо добро у првих пола сата, тражили су изабраници Ненада Лалатовића пенал после шута Којашевића и играња руком Родића, али је судија Симовић показао да се игра настави,  а најбољу прилику на мечу имали су у 25. минуту када је Црномарковић шутирао главом, а Борјан одличном парадом одбранио његов ударац.

На старту другог полувремена Звезда је успела да постигне и трећи гол. Ел Фарду Бен је у 48. минуту асистирао ка Боаћију, који је послао лопту у супротан угао и тако савладао Ристића, за коначних 3:0. Овом поготку претходила је сумњива ситуација, пошто је приликом додавања Бена за Боаћија, нападач Звезде био у спорној ситуацији (у линији или испред штопера Радничког).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - РАДНИЧКИ 3:0 (2:0)

Београд, 13. априла. Стадион: Рајко Митић Гледалаца: 13.156.  Судија: Новак Симовић.  Стрелци: 1:0 Боаћи 23. из пенала.- 2:0 Бен 45. из пенала.- 3:0 Боаћи 48.  Жути картони: Јовичић, Павков (Црвена звезда), Црномарковић, Којашевић, Стојановић (Раднички)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Милуновић, Савић, Родић, Јовичић, Јованчић (од 84. Чаушић), Марин, Иванић (од 61. Симић), Бен, Боаћи (од 74. Павков).

РАДНИЧКИ: Ристић, Тодоровски, Црномарковић, Панков, Ђорђевић, Бондаренко (од 66. Јовановић), Дринчић, Ранђеловић (од 59. Петровић), Којашевић (од 55. Стојановић), Грбић, Хаскић.

РЕЧ ТРЕНЕРА:

Ненад Лалатовић, Раднички:

-Честитам Звезди на победи и, по мени, 80-90 одсто освојеној титули, заслужили су је апсолутно. Ретко ко може да се врати после 2:0 против Звезде. Можда је судија могао да свира пенал за нас на 0:0, али кажем можда, не бих коментарисао суђење. Пољуљао нас је тај први пенал, да је био исти критеријум можда је могао судија да свира и за нас па би утакмица ишла у другачијем правцу. Нисмо се ниједног тренутка надали титули против Звезде, али направио се такав притисак у медијима и то је вероватно утицало мало на моје играче на овој утакмици. Ми немамо тим да освојимо титулу, али имамо да пробамо да уђемо у финале Купа. Чека нас меч полуфинала са Партизаном и одмах се окрећемо њему.

Владан Милојевић, Црвена звезда:

И пре меча сам јавно честитао Радничком на јако доброј сезони, заслужено су Нишлије ту где јесу. За екипе које води мој колега Ненад Лалатовић карактеристична је агресивност и темперамент, чега не би било без њега на клупи. Зато је и посебна чар када се састанемо, и зато су врло незгодни на свим деловима терена. Мислим да смо заслужено победили. Идемо даље, Лалатовић  нам је унапред честитао титулу, али сам заиста обазрив што се тога тиче. Њему хвала на лепим речима. Окрећемо се Купу и дуелу против Младости, а желим да се са колегом Лалатовићем још једном видим и да одиграмо добру утакмицу у Нишу где је финале. Има још доста да се игра, могу да будем генерално задовољан, али није још ништа готово, биће велика борба до краја сезоне.

 


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Црвена Звезда ФК   Владан Милојевић   Ненад Лалатовић   Црвена Звезда
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима